Toast kenyér: A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

A toast kenyér, más néven szendvicskenyér, könnyű szeletelésre és pirításra lett tervezve. Puha textúrájával és gyengéd ízével kívül ropogósra pirul, miközben belül puha marad. Olyan összetevőkből készül, mint a liszt, víz, élesztő és cukor, alkalmanként tej vagy vaj is kerül bele az íz fokozása érdekében.

A rusztikus vagy kézműves kenyerekkel ellentétben a toast kenyeret téglalap alakú formákban sütik, hogy egyenletes szeleteket kapjunk, így tökéletes szendvicsekhez, pirítóshoz és különféle gyors étkezéshez. Sokoldalúságának köszönhetően alapvető élelmiszerként tekintenek rá, amelyet a kényelem és az állandóság miatt szeretnek. Puha belseje és pirított aromája miatt népszerű választás reggelire, vagy akár a nap bármely szakában.

Legnépszerűbb változatok

🍶 Francia toast: Egy klasszikus reggeli fogás, amelyet úgy készítenek el, hogy a kenyérszeleteket felvert tojás, tej, és gyakran fahéj vagy vanília keverékébe mártják, majd aranybarnára sütik.

🍞 Francia brioche toast: Ez a brioche tésztából készült toast kenyér gazdag, vajas és enyhén édes ízű, különleges élményt nyújtva a reggeli étkezésekhez.

🥖 Kovászos francia toast: : Kovászos kenyérből készült változat, mely savanykás ízű és rágós textúrájú, így kellemes kontrasztot ad az édes francia pirítós tésztájának.

🌱 Magvas toast: Tápanyagban gazdag, gyakran enyhén édes és diós ízű.

🍇 Mazsolás toast: Ez az édes toast kenyér mazsolával készül, amely ízletes édes ízélményeket és rágós textúrát kínál. Tökéletesen párosítható vajjal vagy krémsajttal.

🌾 Rozsos toast: Rozslisztből készült toast kenyér, amelynek markáns, karakteres íze és sűrűbb textúrája van, így tökéletes választás olyan feltétekhez, mint az avokádó vagy a füstölt lazac.

🫘 Teljes kiőrlésű toast: Toast kenyér telis-tele teljes értékű gabonákkal. Tápláló és gazdag textúrájú, így tökéletes választás egy kiadós reggelihez vagy a nap bármely szakában.

Ötvözze a hagyományokat és az innovációt minden falat toast kenyérben

Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.

Megoldásaink toast kenyér készítéséhez
Mimetic 32 RSPO SG növényi alapú, prémium zsiradék (rúd/tömb)
100%-ban növényi alapú, prémium zsiradék, amely lehetővé teszi a magas minőségű késztermékek megalkotását.
Soft'r Alpaga CL sütőszer
Sütőszer a puhaság és frissesség megőrzésére, növelésére (6-14 nap közötti eltarthatóság biztosítása).
Dekormix Penta Felületi Magkeverék
Felületi magkeverék kenyerekhez és egyéb termékekhez
Dekormix Trio Felületi Magkeverék
Felületi magkeverék kenyerekhez és egyéb termékekhez
O-tentic Mediterraneo
Tradicionális olasz eljárás szerint készített kovászkészítmény
Puravita Körndlmischung CL
Rozstöretet, lenmagot és zabpelyhet tartalmazó sütőipari keverék, kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Softgrain Sprouted Rye CL magvak
Rozskovásszal főzött és átitatott, csíráztatott, fermentált teljes rozsszemek egyedi, édes ízzel.

Segítségre van szüksége toast kenyér alkotásaihoz?

A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.

A toast kenyér története

A toast kenyér elsőként Amerikában vált népszerűvé a 20. század elején. Otto Frederick Rohwedder 1928-as automatikus kenyérszeletelő találmánya forradalmasította a gyártását, így a szeletelt toast kenyér széles körben elérhetővé vált.

Helyes azt állítani, hogy toast kenyér?

 

A "toast kenyér" egyértelmű és helyes megnevezés, különösen akkor, amikor olyan kenyeret írunk le, amely pirításhoz ideális. Azonban a "szendvicskenyér" vagy a "szeletelt kenyér" kifejezések pontosabbak és szélesebb körben használatosak. Ezek a kifejezések ugyan úgy a toast kenyérre utalnak.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan hosszabbíthatja meg a kenyér eltarthatósági idejét?

Hogyan hosszabbíthatja meg a kenyér eltarthatósági idejét?

Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségével meghosszabbíthatja a kenyér, valamint kenyérfélék eltarthatósági idejét, így vásárlói tovább élvezhetik a friss és ízletes falatokat.

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.

A kenyér jövője a múltjában rejlik

A kenyér jövője a múltjában rejlik

A kenyér világa végtelen, ezáltal számtalan alternatívát biztosít számunkra. Tartson velünk, hogy a kenyérsütés még nagyobb mesterévé válhasson és tudja meg Ön is miért a kenyér múltjában rejlik a jövő.

A kovászos kenyérben rejlő értékek

A kovászos kenyérben rejlő értékek

A kovászt történelmileg is fontos megemlítenünk, hiszen eredete az i. e. 3000 körüli ókori egyiptomi civilizációkra vezethető vissza. A hosszú időkre visszanyúló történelme mellett, nem szabad megfeledkezünk kulcsfontosságú értékéről, hogy a kovászt tartalmazó kenyér táplálóbb, mint maga a gabona, amelyből készül.

Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!

Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!

A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.

What consumers say

Az fogyasztók 68%-a érdeklődik a fenntartható gazdálkodási módszerekkel előállított élelmiszerek iránt, ezért a regeneratív gazdálkodás egyre népszerűbb. Ennek hatására a szupermarketek és nagy multinacionális vállalatok előtérbe helyezik a fenntartható termékek bevezetését.

Tekintse meg további koncepcióinkat

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.

Croissant: Az ikonikus francia péksütemény

Croissant: Az ikonikus francia péksütemény

A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.

Brioche: Az édes francia klasszikus

Brioche: Az édes francia klasszikus

Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.