A toast kenyér, más néven szendvicskenyér, könnyű szeletelésre és pirításra lett tervezve. Puha textúrájával és gyengéd ízével kívül ropogósra pirul, miközben belül puha marad. Olyan összetevőkből készül, mint a liszt, víz, élesztő és cukor, alkalmanként tej vagy vaj is kerül bele az íz fokozása érdekében.
A rusztikus vagy kézműves kenyerekkel ellentétben a toast kenyeret téglalap alakú formákban sütik, hogy egyenletes szeleteket kapjunk, így tökéletes szendvicsekhez, pirítóshoz és különféle gyors étkezéshez. Sokoldalúságának köszönhetően alapvető élelmiszerként tekintenek rá, amelyet a kényelem és az állandóság miatt szeretnek. Puha belseje és pirított aromája miatt népszerű választás reggelire, vagy akár a nap bármely szakában.
🍶 Francia toast: Egy klasszikus reggeli fogás, amelyet úgy készítenek el, hogy a kenyérszeleteket felvert tojás, tej, és gyakran fahéj vagy vanília keverékébe mártják, majd aranybarnára sütik.
🍞 Francia brioche toast: Ez a brioche tésztából készült toast kenyér gazdag, vajas és enyhén édes ízű, különleges élményt nyújtva a reggeli étkezésekhez.
🥖 Kovászos francia toast: : Kovászos kenyérből készült változat, mely savanykás ízű és rágós textúrájú, így kellemes kontrasztot ad az édes francia pirítós tésztájának.
🌱 Magvas toast: Tápanyagban gazdag, gyakran enyhén édes és diós ízű.
🍇 Mazsolás toast: Ez az édes toast kenyér mazsolával készül, amely ízletes édes ízélményeket és rágós textúrát kínál. Tökéletesen párosítható vajjal vagy krémsajttal.
🌾 Rozsos toast: Rozslisztből készült toast kenyér, amelynek markáns, karakteres íze és sűrűbb textúrája van, így tökéletes választás olyan feltétekhez, mint az avokádó vagy a füstölt lazac.
🫘 Teljes kiőrlésű toast: Toast kenyér telis-tele teljes értékű gabonákkal. Tápláló és gazdag textúrájú, így tökéletes választás egy kiadós reggelihez vagy a nap bármely szakában.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A toast kenyér elsőként Amerikában vált népszerűvé a 20. század elején. Otto Frederick Rohwedder 1928-as automatikus kenyérszeletelő találmánya forradalmasította a gyártását, így a szeletelt toast kenyér széles körben elérhetővé vált.
A "toast kenyér" egyértelmű és helyes megnevezés, különösen akkor, amikor olyan kenyeret írunk le, amely pirításhoz ideális. Azonban a "szendvicskenyér" vagy a "szeletelt kenyér" kifejezések pontosabbak és szélesebb körben használatosak. Ezek a kifejezések ugyan úgy a toast kenyérre utalnak.
Az fogyasztók 68%-a érdeklődik a fenntartható gazdálkodási módszerekkel előállított élelmiszerek iránt, ezért a regeneratív gazdálkodás egyre népszerűbb. Ennek hatására a szupermarketek és nagy multinacionális vállalatok előtérbe helyezik a fenntartható termékek bevezetését.
Tudja meg, hogyan teheti még jobbá csíráztatott magvakkal készült kenyerét a Puratos professzionális sütőipari megoldásaival!
Fedezze fel, hogyan teheti még finomabbá kovászos kenyereit a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival!
Fedezze fel, hogyan teheti még jobbá pizzáit és pinsáit a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.
A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.
A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.
Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.