A toast kenyér, más néven szendvicskenyér, könnyű szeletelésre és pirításra lett tervezve. Puha textúrájával és gyengéd ízével kívül ropogósra pirul, miközben belül puha marad. Olyan összetevőkből készül, mint a liszt, víz, élesztő és cukor, alkalmanként tej vagy vaj is kerül bele az íz fokozása érdekében.
A rusztikus vagy kézműves kenyerekkel ellentétben a toast kenyeret téglalap alakú formákban sütik, hogy egyenletes szeleteket kapjunk, így tökéletes szendvicsekhez, pirítóshoz és különféle gyors étkezéshez. Sokoldalúságának köszönhetően alapvető élelmiszerként tekintenek rá, amelyet a kényelem és az állandóság miatt szeretnek. Puha belseje és pirított aromája miatt népszerű választás reggelire, vagy akár a nap bármely szakában.
🍶 Francia toast: Egy klasszikus reggeli fogás, amelyet úgy készítenek el, hogy a kenyérszeleteket felvert tojás, tej, és gyakran fahéj vagy vanília keverékébe mártják, majd aranybarnára sütik.
🍞 Francia brioche toast: Ez a brioche tésztából készült toast kenyér gazdag, vajas és enyhén édes ízű, különleges élményt nyújtva a reggeli étkezésekhez.
🥖 Kovászos francia toast: : Kovászos kenyérből készült változat, mely savanykás ízű és rágós textúrájú, így kellemes kontrasztot ad az édes francia pirítós tésztájának.
🌱 Magvas toast: Tápanyagban gazdag, gyakran enyhén édes és diós ízű.
🍇 Mazsolás toast: Ez az édes toast kenyér mazsolával készül, amely ízletes édes ízélményeket és rágós textúrát kínál. Tökéletesen párosítható vajjal vagy krémsajttal.
🌾 Rozsos toast: Rozslisztből készült toast kenyér, amelynek markáns, karakteres íze és sűrűbb textúrája van, így tökéletes választás olyan feltétekhez, mint az avokádó vagy a füstölt lazac.
🫘 Teljes kiőrlésű toast: Toast kenyér telis-tele teljes értékű gabonákkal. Tápláló és gazdag textúrájú, így tökéletes választás egy kiadós reggelihez vagy a nap bármely szakában.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A toast kenyér elsőként Amerikában vált népszerűvé a 20. század elején. Otto Frederick Rohwedder 1928-as automatikus kenyérszeletelő találmánya forradalmasította a gyártását, így a szeletelt toast kenyér széles körben elérhetővé vált.
A "toast kenyér" egyértelmű és helyes megnevezés, különösen akkor, amikor olyan kenyeret írunk le, amely pirításhoz ideális. Azonban a "szendvicskenyér" vagy a "szeletelt kenyér" kifejezések pontosabbak és szélesebb körben használatosak. Ezek a kifejezések ugyan úgy a toast kenyérre utalnak.
Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségével meghosszabbíthatja a kenyér, valamint kenyérfélék eltarthatósági idejét, így vásárlói tovább élvezhetik a friss és ízletes falatokat.
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.
Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.
A kenyér világa végtelen, ezáltal számtalan alternatívát biztosít számunkra. Tartson velünk, hogy a kenyérsütés még nagyobb mesterévé válhasson és tudja meg Ön is miért a kenyér múltjában rejlik a jövő.
A kovászt történelmileg is fontos megemlítenünk, hiszen eredete az i. e. 3000 körüli ókori egyiptomi civilizációkra vezethető vissza. A hosszú időkre visszanyúló történelme mellett, nem szabad megfeledkezünk kulcsfontosságú értékéről, hogy a kovászt tartalmazó kenyér táplálóbb, mint maga a gabona, amelyből készül.
A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.
Az fogyasztók 68%-a érdeklődik a fenntartható gazdálkodási módszerekkel előállított élelmiszerek iránt, ezért a regeneratív gazdálkodás egyre népszerűbb. Ennek hatására a szupermarketek és nagy multinacionális vállalatok előtérbe helyezik a fenntartható termékek bevezetését.
A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.
A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.
Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.