Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

9 máj. 2024

Táplálkozás
Vásárlói szokások
Kutatás-fejlesztés

Fókuszban a fenntarthatóság

A Puratosnál hiszünk az élelmiszeripari innováció átalakító erejében, amely a jó ügy érdekében történik. Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot.

Tudjon meg többet a bolygó iránti elkötelezettségeinkről!

Egyedülálló, prémium minőségű zsiradék

A Mimetic egy 100%-ban növényi alapú, prémium zsiradék, amely lehetővé teszi a magas minőségű késztermékek megalkotását. Kiváló választás lamináláshoz, dúsításhoz, és széles körben alkalmazható sütő- és cukrászipari késztermékek készítéséhez - ilyenek például a leveles tésztából készült termékek, a különböző cukrászsütemények, kelt tésztából készült termékek és a kekszek. Magasabb szintű ízélmény és rendkívül egyszerű feldolgozhatóság jellemzi. Optimális az olvadási görbéje, amelynek köszönhetően egyszerre tűri a magas üzemi hőmérsékletet, ugyanakkor úgy olvad a szájban, mint a vaj. A hozzáadásával készült késztermék kóstolásakor nem képez kellemetlen zsírréteget a szájban, amit a hagyományos margarinokkal aligha lehet elérni. A Mimetic fenntartható forrásból származó pálmaolaj felhasználásával készül, mely RSPO tanúsítvánnyal rendelkezik. A Mimetic a vajhoz képest költséghatékonyabb megoldás, mely ára kevésbé ingadozik és a környezetterhelése is háromszor alacsonyabb.

Támogassa bolygónkat minden egyes kiló MIMETIC megvásárlásával!

A fogyasztók egyre inkább törekednek arra, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat, és előtérbe helyezzék a fenntarthatóbb forrásból származó élelmiszerek vásárlását. A Puratos saját kutatási programjának eredményei azt mutatják, hogy 2023-ban Magyarországon már a fogyasztók 60%-a keresi a fenntartható módon előállított termékeket a boltok polcain.

Tegye meg az első lépést és csatlakozzon hozzánk egy jobb jövő felé vezető úton! Különleges promóciónk keretein belül, most minden egyes kiló Mimetic megvásárlásával 20 forinttal hozzájárul egy új fa ültetéséhez!

A faültetésnek köszönhetően csökkenthető a környezetterhelés, mivel a fák széndioxidot kötnek meg és oxigént termelnek. Minden egyes fához támogató növényeket ültetünk a biztonságos környezet megteremtése és a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. A támogató növények olyan hasznos rovarokat vonzanak a fa köré, amelyek a fára veszélyt jelentő kártevőket vadásszák. Az egynyári növényeket visszaforgatjuk a földbe, ezzel folyamatos tápanyagot biztosítva a fának. Talajtakarókat is ültetünk, amik megvédik a szárazságtól a földet. A faültetések megvalósításában együttműködünk a Jön (Jövő Öko-Nemzedéke) Alapítvánnyal, mely Magyország egyik legaktívabb környezetvédelmi szervezete.

Induljon el a fenntarthatóság útján a Mimetic-kel! Ezzel nem csak a bolygónak tesz jót, hanem a fogyasztók igényeit és szükségleteit is jobban kielégítheti. Legyen közös ügyünk a bolygónk megóvása!

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ, NÖVÉNYI ALAPÚ VAJ ALTERNATÍVA

Napjainkban a fogyasztók igyekeznek minél nagyobb figyelmet fordítani a táplálkozásukra és tudatos vásárlói döntéseket hozni. A növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet folyamatosan emelkedik egészségügyi előnyeinek és a környezetre gyakorolt, pozitív hatásának köszönhetően. A vegán trend évről-évre dinamikus növekedést mutat, ez támasztja alá a Taste Tomorrow kutatás eredménye is, ahol egyre nagyobb arányban vélekednek pozitívan a vegán termékekről. Fogyasztói kutatásunk legfrissebb (2023, Magyarország) adatai alapján a fogyasztók 51%-a gondolja úgy, hogy a növényi alapú élelmiszerek pozitív hatással vannak a környezetre, a fogyasztók 53%-a szerint pedig a növényi alapú élelmiszerek egészségesebbek, mint az állati eredetűek.

Fedezze fel növényi alapú megoldásainkat!

További információkért lépjen velünk kapcsolatba!