Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

19 jan. 2023

Elkötelezettségeink
Táplálkozás
Egészség & Jó közérzet

Egészségesebb termékek, boldogabb vásárlók, nagyobb forgalom

Az egészségesebb termékek nem csak vásárlói közérzetét, hanem vállalkozását is pozitívan befolyásolhatják. A legutóbbi Taste Tomorrow fogyasztói kutatásunk kimutatta, hogy a fogyasztók körében nagy a kereslet az élelmiszerek egészségesebb alternatívái iránt. Ha kíváncsi rá, hogy miért érdemes egészségesebb termékeket fejlesztenie és hogy hogyan segíthetünk ebben Önnek, olvasson tovább!

Miért olyan fontos az egészségesebb termékek készítése?

A fogyasztókkal szembeni felelősségünk, hogy a termékeket a lehető legtáplálóbbá tegyük.

Mindenekelőtt felelősséggel tartozunk ügyfeleink egészsége iránt. Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Éppen ezért az egészség és jó közérzet kezdettől fogva a Puratos kutatási és fejlesztési tevékenységének középpontjában áll. Célunk, hogy a lehető legegészségesebb termékeket kínáljuk anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az íz, az állag, a minőség vagy az élelmiszerbiztonság terén.

Tekintse meg a jobb egészség érdekében tett elkötelezettségeinket és tudjon meg többet arról, mit is teszünk a lehető legtáplálóbb termékek előállítása érdekében!

A fogyasztók egészségesebb választási lehetőségekre vágynak

A fogyasztók egészsége iránti felelősségünk mellett az egészségesebb élelmiszerek előállításának legfőbb oka, hogy a vásárlók ezeket keresik. A legutóbbi Taste Tomorrow fogyasztói kutatásunk azt mutatja, hogy 100 vásárlóból 58 olyan alternatívákat keres, amelyek teljeskörűen támogatják az egészségét. Ez meglehetősen megdöbbentő arány!

Kutatásunk azt is kimutatta, hogy a fogyasztók 60%-a nem szeret kompromisszumot kötni az íz terén, amikor egészségesebb alternatívákat keres, továbbá kevesebbet vagy kisebb adagokat fogyaszt, hogy egészségesebb legyen.

Itt két közvetlen módot láthatunk arra, hogy olyan egészségesebb alternatívákat hozzunk létre, amelyeket a fogyasztók meg akarnak vásárolni - kisebb tételeket, amelyek egészségesebb választást jelentenek, és az olyan termékeket, amelyek támogatják a vásárlók teljeskörű egészségét.  

Olvassa el az ilyen típusú termékek előállításának öt alapvető módját, majd tekintse meg, hogy milyen termékeink vannak, amelyek ezt támogatják!

5 módszer az egészségesebb termékek előállításához

1. Zsír csökkentése a termékben

A telített zsírok és transz zsírok nagy aránya magas koleszterinszinthez vezethet, ami különböző egészségügyi problémákat okozhat. A telített zsírsavak szintjének csökkentése (ahol csak lehetséges), hatalmas előnyökkel jár a fogyasztók egészségére nézve. Számos olyan termékünk van, amely segíthet csökkenteni a telített zsírok, illetve transz zsírok mennyiségét a pékárukban.

A puha és édes pékáruk, mint például a briós, puffancs és kalács zsírtartalma akár 75%-kal is csökkenthető az Intens Puraslim sütőipari keverékünkkel.

 

Érdeklik a csökkentett zsírtartalmú termékeink? Lépjen kapcsolatba velünk még ma!

2. A cukortartalom csökkentése

Köztudott, hogy a cukor nagy mennyiségben károsan hat egészségünkre, de mint a sütés alapvető összetevője, nehéz elkerülni. A csokoládé, a cukrászatban használatos kakaó- és dió-alapú töltelékek, a díszítésekhez használható felverhető habalapok, a gyümölcstöltelékek, a csokoládébevonók és a pudingkrémek alacsony cukortartalommal történő elkészítése korábban nagy kihívást jelentett - de többé már nem! Megoldást találtunk arra, hogyan lehet ezeket a termékeket és összetevőket csökkentett cukortartalmúvá, vagy cukormentessé tenni.

Cukormentes csokoládéink például kiváló tápérték adatokkal rendelkeznek, miközben 10-15%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak; ét, tej- és fehér csokoládé formájában is elérhetőek.

 

3. Használjon kovászt, a jobb ízélmény és az egészségre gyakorolt pozitív hatás érdekében  

A kovász népszerűsége egyre nő. Nem csoda, hogy már nem csak a kenyérhez, hanem számos más, innovatív sütőipari termék elkészítéséhez használják ezt az összetevőt. A muffinoktól a pizzán át a tortillákig, az élelmiszeripari szereplők egyre jobban kihasználják ezt az erőteljes fogyasztói trendet.

Taste Tomorrow kutatásunk azt mutatja, hogy a kovász népszerűségének fő mozgatórugója a kiváló íz, de talán kevésbé ismert előnye, hogy a kovász egy egészségesebb alternatíva is lehet. Új kutatások szerint a kovásszal készített kenyér könnyebben emészthető, és ha csíráztatott gabonákat használunk, a termék több C- és D-vitamint is tartalmaz.

Kovászunk története

Több mint 25 éves tapasztalatunknak köszönhetően, amely során a világ minden tájáról származó természetes fermentáló- és sütési kultúrákkal kapcsolatos szakértelmünket fejlesztettük, sok mindent megtanultunk a kovászról. 2013-ban megnyitottuk a világ egyetlen és első Kovásztárát amely a világ legkiterjedtebb kovászgyűjteményének ad otthont.

Azóta is folyamatosan kutatjuk és őrizzük a kenyér örökségét Kovásztárunkban, és elevenítjük fel újra a tradicionális kovásszal a sütés hagyományát saját O-tentic és Sapore kovász összetevőinkkel. 

4. Támogassa a bélflóra egészségét

Egyre inkább felértékelődik, hogy a bélrendszerre való odafigyelés mennyire fontos az általános egészség szempontjából. Taste Tomorrow kutatásunk azt mutatja, hogy az egészséges bélflóra és az általános egészség közötti kapcsolat a fogyasztók tudatában jól megalapozott. Megállapítottuk, hogy globális szinten a fogyasztók 72%-a érdeklődik az olyan élelmiszerek iránt, amelyek pozitív hatást gyakorolnak bélrendszerük egészségére, míg 78%-uk egyetért azzal, hogy a bélrendszerük egészségének javítása pozitív hatással van az immunrendszerükre.

Egészséges bélflórát támogató termékeink olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek elősegítik a bélrendszer egészségét. Például bizonyos típusú rostokat, amelyek feltüntetése a terméken segíthet az egészségtudatos fogyasztók megnyerésében.

Szárított búzakorpás kovászunk, a Sapore Baiota segítségével nem csupán nagyszerű ízű kenyér készíthető, de rosttartalma révén a bélrendszer egészségére is pozitív hatást gyakorol.

Míg a hagyományos kovászok lisztalapúak, a Sapore Baiota egy búzakorpa alapú kovász. Kellemes, enyhe malátás ízt kölcsönöz, rosttartalma 40% - ami 10-szerese a liszt rosttartalmának.

Érdekli a bélflórát támogató választékunk? Fedezze fel termékeinket még ma:

5. Hozza ki a legtöbbet az összetevőkből

A fogyasztók szemében az olyan összetevők, mint a teljes kiőrlésű lisztek, a rostok, a gyümölcsök, a gabonák és a magvak javítják a kenyér, a sütemények és a csokoládé táplálkozási értékét. Ezeknek az "erős összetevőknek" a beépítésével olyan késztermékeket készíthet, amelyek ízletesebbek és pozitív hatással vannak az egészségre.

A Taste Tomorrow kutatásunkból kiderült, hogy a fogyasztók 73%-a a teljes kiőrlésű gabonát egészséges és ízletes összetevőnek tekinti. Softgrain termékeink (előáztatott gabonamagvak folyékony kovásszal; csíráztatott és fermentált rozs rozskovásszal), lehetővé teszik, hogy a teljes kiőrlésű gabonák egészségességét a kovász frissességével és ízével együtt a lehető legjobban kihasználja. 

A fogyasztók 64%-a véli úgy, hogy a gyümölcstöltelékkel készült élelmiszerek egészségesek. Üzemkész Topfil gyümölcstöltelékeink  50%-os gyümölcstartalommal rendelkeznek, és nem tartalmaznak mesterséges aromákat vagy színezéket. Felhasználásukkal olyan termékeket kínálhat fogyasztóinak, amelyekre egészségesebb alternatívaként fognak tekinteni.

Szeretne többet megtudni elkötelezettségeinkről, amelyek az egészséges késztermékek készítésével kapcsolatosak?

Fedezze fel az egészség és jó közérzet iránti elkötelezettségünk tíz alkotóelemét, valamint tekintse meg hosszú távú célkitűzéseinket és az elmúlt években elért eredményeinket!

Érdeklődik a Clean(er) Label, az organikus, gluténmentes, növényi-alapú, vagy más alapanyagok iránt, amelyek az egészséggel és jó közérzettel kapcsolatosak?