A croissant egy vajas, leveles tészta. Laminált tésztából készül, amelyhez liszt, élesztő, cukor, só, vaj és víz szükséges. A tésztáját többször hajtogatják és nyújtják, hogy réteges textúrát képezzenek, ami elengedhetetlen a croissant esetében. A dagasztás, kelesztés, nyújtás és formázás után a croissant tésztája készen áll arra, hogy sütés után tökéletes legyen.
A készítés folyamatába tartozik az összetevők dagasztása, a tészta fermentálása, majd gondos nyújtása és hajtogatása. Miután a tésztát klasszikus félhold alakúra formáztuk, kelesztjük és végül tökéletesre sütjük. Az eredmény egy gyönyörűen aranybarna, ropogós és omlós péksütemény, amely híres ízéről és réteges textúrájáról.
🍫 Csokoládés croissant: Klasszikus croissant ízletes csokoládéval töltve.
🥐 Mandulás croissant: Croissant mandulakrémmel töltve, a tetején manduladarabokkal és porcukorral.
🍪 Crookie: Egy hibrid finomság, ami a croissant és a cookie kombinációjából jön létre, így egy kellemes textúrát és ízkombinációt kínál.
💚 Pisztáciás croissant: Croissant krémes pisztáciapasztával töltve, melynek tetejét alkalmanként tört pisztácia darabok díszítik.
🌱 Vegán croissant: Egy croissant, amely állati eredetű termékek nélkül, kizárólag növényi alapú összetevőkkel készül, így egy ízletes alternatívát kínál.
🍩 Cronut: A croissant és a fánk fúziója, mely a croissant leveles rétegeit és a fánk alakját és textúráját ötvözi.
🍞 Croissant kenyér: Croissant tésztából készült kenyér, amely a croissant vajas, réteges textúráját kínálja vekni formában.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A croissant az osztrák és a francia konyhaművészet hagyományaiban gyökerezik. Eredetileg kipferl néven ismerték, ami egy Ausztriából származó, félhold alakú péksütemény, melynek története egészen a középkorig nyúlik vissza. A legismertebb legenda szerint azonban a 17. századi bécsi ostrom idején, az Oszmán Birodalom legyőzésének megünneplésére készítették. Azt állítják, hogy a bécsi pékek olyan péksüteményeket készítettek, amelyek az oszmán zászlókon látható félholdat ábrázolták. A croissant a 19. század elején August Zang, egy osztrák pék által vált népszerűvé Franciaországban, ahol az eredeti brioche tésztát kelt leveles tésztára cserélték. Bár a croissant osztrák eredetű, a franciák tökéletesítették és népszerűsítették, így a francia konyha szimbólumává vált.
A hagyományos croissant alapja néhány egyszerű, de lényeges hozzávalóban rejlik. Liszttel kezdődik, amely lehet általános vagy kenyérliszt. A vaj kulcsfontosságú összetevő, amelyet nagy mennyiségben használnak a croissant jellegzetes leveles rétegeinek eléréséhez. A tészta kelesztéséhez élesztő szükséges, ami könnyű és levegős textúrát biztosít neki. Gyakran tejet is belekevernek, hogy gazdagabbá tegyék a tésztát. Egy kis cukor adja a croissant enyhe édességét, míg a só kiemeli a benne rejlő ízeket. A vizet általában a tészta összeállításához használják, hogy az eredmény egy stabil és rugalmas állag legyen.
Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.
Emelje magasabb szintre sütő- cukrász- vagy csokoládé ajánlatait a Taste Tomorrow betekintéseinek köszönhetően. Fedezzen fel a 3 kulcsfontosságú textúrát, melyet a fogyasztói preferenciák alkottak – a rágóstól a pelyhesig – és legyen egy lépéssel előrébb a piacon.
A kis méret nagy előnyt jelent! A mini croissantok vagy croissant falatkák egyre népszerűbbek, hiszen a legújabb fogyasztói kutatások azt mutatják, hogy a kisebb falatok nagy sikert aratnak a vásárlók körében.
A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.
A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.
Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.