Croissant: Az ikonikus francia péksütemény

Az ikonikus francia péksütemény

A croissant egy vajas, leveles tészta. Laminált tésztából készül, amelyhez liszt, élesztő, cukor, só, vaj és víz szükséges. A tésztáját többször hajtogatják és nyújtják, hogy réteges textúrát képezzenek, ami elengedhetetlen a croissant esetében. A dagasztás, kelesztés, nyújtás és formázás után a croissant tésztája készen áll arra, hogy sütés után tökéletes legyen.

A készítés folyamatába tartozik az összetevők dagasztása, a tészta fermentálása, majd gondos nyújtása és hajtogatása. Miután a tésztát klasszikus félhold alakúra formáztuk, kelesztjük és végül tökéletesre sütjük. Az eredmény egy gyönyörűen aranybarna, ropogós és omlós péksütemény, amely híres ízéről és réteges textúrájáról.

Legnépszerűbb változatok

🍫 Csokoládés croissant: Klasszikus croissant ízletes csokoládéval töltve.

🥐 Mandulás croissant: Croissant mandulakrémmel töltve, a tetején manduladarabokkal és porcukorral.

🍪 Crookie: Egy hibrid finomság, ami a croissant és a cookie kombinációjából jön létre, így egy kellemes textúrát és ízkombinációt kínál.

💚 Pisztáciás croissant: Croissant krémes pisztáciapasztával töltve, melynek tetejét alkalmanként tört pisztácia darabok díszítik.

🌱 Vegán croissant: Egy croissant, amely állati eredetű termékek nélkül, kizárólag növényi alapú összetevőkkel készül, így egy ízletes alternatívát kínál.

🍩 Cronut: A croissant és a fánk fúziója, mely a croissant leveles rétegeit és a fánk alakját és textúráját ötvözi.

🍞 Croissant kenyér: Croissant tésztából készült kenyér, amely a croissant vajas, réteges textúráját kínálja vekni formában.

Ötvözze a hagyományokat és az innovációt minden falat croissantban

Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.

Megoldásaink croissant készítéséhez
Easy Croissant CL növényi alapú keverék
Növényi alapú keverék leveles termékekhez. Tökéletes megoldás az átláthatóbb és természetesebb összetevőlistával rendelkező késztermékek elkészítéséhez.
Quick Step Croissant CL
Sütőipari adalékanyag fagyasztott sütőipari termékek készítéséhez
Mimetic 32 RSPO SG növényi alapú, prémium zsiradék (rúd/tömb)
100%-ban növényi alapú, prémium zsiradék, amely lehetővé teszi a magas minőségű késztermékek megalkotását.
Easy Kimo Croissant
Keverék fagyasztott sütőipari termékek készítéséhez
Aristo Croissant
Margarin élesztős leveles tészták készítéséhez, mely karakteresen vajas ízt ad
Topfil Feketeribizli 60%
Feketeribizlit tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Mangó 50% gyümölcstöltelék
Mangó darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Sapore Oracolo Tempo
Stabilizált folyékony rozskovász
Deli Cheesecake Sajttorta Töltelék Alap
Nincs többé szükség hosszas sütési időre; kényelmes és megbízható megoldásunk autentikus, New York-i stílusú sajttorta ízt biztosít garantált eredményekkel.
Cremfil Classic Salty Caramel FL
Tejalapú sós-karamell ízű üzemkész töltelék, alkalmas cukrászati és édesipari felhasználásra. Süthető és fagyasztható.
Deli Orange RSPO SG
Üzemkész, azonnal felhasználható, krémes narancsos töltelék
Topfil Sárgabarack 60%
Sárgabarackot tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Meggy 50%
Meggy darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítéséhez
Topfil Málna 60%
Málna gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb süto- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Erdei Áfonya 60%
Erdei áfonyaszemeket tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Cremfil Classic Vanilla RSPO SG
Vanília ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Cremfil Classic Toffee RSPO SG
Toffee ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Cremfil Classic Cocoa RSPO SG kakaós ízű üzemkész krém
Üzemkész, sütésre, gépi töltéshez és fagyasztásra alkalmas, növényi alapú kakaós ízű krémtöltelék, amely szobahőmérsékleten tárolva hosszú eltarthatósággal bír (minimum 1 hét). Ideális péksütemények és cukrászati termékek számára.
Softgrain Sprouted Rye CL magvak
Rozskovásszal főzött és átitatott, csíráztatott, fermentált teljes rozsszemek egyedi, édes ízzel.
Deli Caramel RSPO SG
Valódi Karamell töltelék

Segítségre van szüksége croissant alkotásaihoz?

A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.

A croissant története: Francia vagy osztrák eredetű?

A croissant az osztrák és a francia konyhaművészet hagyományaiban gyökerezik. Eredetileg kipferl néven ismerték, ami egy Ausztriából származó, félhold alakú péksütemény, melynek története egészen a középkorig nyúlik vissza. A legismertebb legenda szerint azonban a 17. századi bécsi ostrom idején, az Oszmán Birodalom legyőzésének megünneplésére készítették. Azt állítják, hogy a bécsi pékek olyan péksüteményeket készítettek, amelyek az oszmán zászlókon látható félholdat ábrázolták. A croissant a 19. század elején August Zang, egy osztrák pék által vált népszerűvé Franciaországban, ahol az eredeti brioche tésztát kelt leveles tésztára cserélték. Bár a croissant osztrák eredetű, a franciák tökéletesítették és népszerűsítették, így a francia konyha szimbólumává vált.

A hagyományos croissant összetevői

 

A hagyományos croissant alapja néhány egyszerű, de lényeges hozzávalóban rejlik. Liszttel kezdődik, amely lehet általános vagy kenyérliszt. A vaj kulcsfontosságú összetevő, amelyet nagy mennyiségben használnak a croissant jellegzetes leveles rétegeinek eléréséhez. A tészta kelesztéséhez élesztő szükséges, ami könnyű és levegős textúrát biztosít neki. Gyakran tejet is belekevernek, hogy gazdagabbá tegyék a tésztát. Egy kis cukor adja a croissant enyhe édességét, míg a só kiemeli a benne rejlő ízeket. A vizet általában a tészta összeállításához használják, hogy az eredmény egy stabil és rugalmas állag legyen.

Kapcsolódó cikkek

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

3 trendi textúra, a pék- és cukrászsütemények, illetve csokoládé innovációk középpontjában

3 trendi textúra, a pék- és cukrászsütemények, illetve csokoládé innovációk középpontjában

Emelje magasabb szintre sütő- cukrász- vagy csokoládé ajánlatait a Taste Tomorrow betekintéseinek köszönhetően. Fedezzen fel a 3 kulcsfontosságú textúrát, melyet a fogyasztói preferenciák alkottak – a rágóstól a pelyhesig – és legyen egy lépéssel előrébb a piacon.

Mit mondanak a fogyasztók?

A kis méret nagy előnyt jelent! A mini croissantok vagy croissant falatkák egyre népszerűbbek, hiszen a legújabb fogyasztói kutatások azt mutatják, hogy a kisebb falatok nagy sikert aratnak a vásárlók körében.

Tekintse meg további koncepcióinkat

Toast kenyér: A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

Toast kenyér: A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.

Brioche: Az édes francia klasszikus

Brioche: Az édes francia klasszikus

Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.