Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!

8 ápr. 2024

Napjainkban a fogyasztók egyre tudatosabbak az általuk fogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi és fenntarthatósági szempontok tekintetében. A Taste Tomorrow kutatásunk is alátámasztotta, hogy a fogyasztók elvárásai egyre magasabbak a termék hitelességének, természetességének és egészségességének tekintetéteben, anélkül, hogy az íz terén hajlandóak lennének kompromisszumot kötni. A teljes kiőrlésű gabonafélék és magvak pedig tökéletesen megfelelnek ezen elvárásoknak.

Pretty young teenage girl taking a bite of a healthy brown wholegrain roll as she enjoys a healthy breakfast at home with a glass of fresh orange juice

Mi az a teljes kiőrlésű gabona?

A teljes kiőrlésű gabona korpából, csírából és endospermiumból áll. A korpa a gabonaszemet körülvevő héj, amely tele van rostokkal. A csíra az embrió, ami ha kicsírázik, új növényt fejlődik ki. A csíra vitaminokat, fehérjét és ásványi anyagokat, valamint omega-3-t tartalmaz. Az endospermium a gabona legnagyobb részét képezi. Ez látja el a csírát a növekedéshez szükséges tápanyagokkal és energiával, mivel szénhidrátokat, fehérjéket, illetve vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Honnan származik a teljes kiőrlésű gabona?

A teljes kiőrlésű gabona mindig is része volt az étrendünknek. Az ipari forradalom idején, az új őrlési technológiák kifejlődésével jelentek meg a finomított gabonafélék (ami azt jelenti, hogy a gabonának csak az endospermiuma maradt meg). A finomított gabonafélék egyre népszerűbbé váltak, mivel lehetővé tették, hogy a korábbinál finomabb állagú és hosszabb eltarthatóságú fehér kenyeret készítsenek a pékek, annak ellenére, hogy tápanyagtartalmuk alacsonyabb volt, mint a teljes kiőrlésű kenyéré.

Napjainkban a teljes kiőrlésű gabonafélék ismét virágzásnak indultak! A fogyasztók egészségtudatosabbak, de nem hajlandóak kompromisszumot kötni az ízek terén, egyre fontosabb számukra a fenntarthatóság és igyekeznek étrendjükbe egészséges összetevőket beilleszteni. A fogyasztók 87%-a úgy véli, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélék egészségesebbé teszik a kenyeret.*

 

*Forrás Taste Tomorrow 2023, Magyarország

 

Miért jobb a teljes kiőrlésű pékáru Ön és a fogyasztók számára?

Mivel a teljes kiőrlésű kenyér több teljes kiőrlésű összetevőt tartalmaz, amely a gabona minden részét magában foglalja, ezért egészségesebbnek mondható:

  • A korpa rostot, B-vitaminokat, ásványi anyagokat, például vasat és fehérjét biztosít.
  • A csíra tele van ásványi anyagokkal, B-vitaminokkal, E-vitaminnal és más fitokemikáliákkal.
  • Az endospermium szénhidrátokat, fehérjéket és kis mennyiségű B-vitamint tartalmaz.

Ezért a teljes kiőrlésű kenyér több tápanyagot tartalmaz, mint a finomított gabonafélékből készült kenyér, így egészségesebbnek tekinthető.

Fedezze fel megoldásainkat!

·      A Softgrain termékek a teljes gabonák minden pozitív tulajdonságával rendelkeznek, mint a természetes frissesség és kiváló íz. Ezek a felhasználásra kész, kovásszal készített teljes gabonák és magvak innovatív termékválasztékot kínálnak, az egészséges és ízletes megoldások további kényelmével.

·       Puravita az értékes összetevők legjava minden falat teljes kiőrlésű kenyérben és pékáruban. A Puravita segítségével a vásárlóink a piacon kapható legjobb teljes kiőrlésű kenyereket és pékárukat készíthetik el, amelyek páratlan ízzel, pozitív tápértékprofillal és autentikus, kézműves megjelenéssel rendelkeznek - melyeket a fogyasztók ezért előnyben részesítenek. Minden Puravita kenyér egyedülálló, mivel a Puratos egyedülálló összetevőit (különleges lisztek, teljes kiőrlésű gabonák, magvak, kovászokat, malátákat) és a legújabb Clean(er) Label enzimtechnológiákat tartalmazza. A Puravita sütőipari keverékek használatával ellenálhatatlanul ízletes, a benne lévő gabonáknak és magvaknak köszönhetően pedig igazán értékes és egészséges kenyeret és pékárukat készíthet.