8 ápr. 2024
Napjainkban a fogyasztók egyre tudatosabbak az általuk fogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi és fenntarthatósági szempontok tekintetében. A Taste Tomorrow kutatásunk is alátámasztotta, hogy a fogyasztók elvárásai egyre magasabbak a termék hitelességének, természetességének és egészségességének tekintetéteben, anélkül, hogy az íz terén hajlandóak lennének kompromisszumot kötni. A teljes kiőrlésű gabonafélék és magvak pedig tökéletesen megfelelnek ezen elvárásoknak.
A teljes kiőrlésű gabona korpából, csírából és endospermiumból áll. A korpa a gabonaszemet körülvevő héj, amely tele van rostokkal. A csíra az embrió, ami ha kicsírázik, új növényt fejlődik ki. A csíra vitaminokat, fehérjét és ásványi anyagokat, valamint omega-3-t tartalmaz. Az endospermium a gabona legnagyobb részét képezi. Ez látja el a csírát a növekedéshez szükséges tápanyagokkal és energiával, mivel szénhidrátokat, fehérjéket, illetve vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A teljes kiőrlésű gabona mindig is része volt az étrendünknek. Az ipari forradalom idején, az új őrlési technológiák kifejlődésével jelentek meg a finomított gabonafélék (ami azt jelenti, hogy a gabonának csak az endospermiuma maradt meg). A finomított gabonafélék egyre népszerűbbé váltak, mivel lehetővé tették, hogy a korábbinál finomabb állagú és hosszabb eltarthatóságú fehér kenyeret készítsenek a pékek, annak ellenére, hogy tápanyagtartalmuk alacsonyabb volt, mint a teljes kiőrlésű kenyéré.
Napjainkban a teljes kiőrlésű gabonafélék ismét virágzásnak indultak! A fogyasztók egészségtudatosabbak, de nem hajlandóak kompromisszumot kötni az ízek terén, egyre fontosabb számukra a fenntarthatóság és igyekeznek étrendjükbe egészséges összetevőket beilleszteni. A fogyasztók 87%-a úgy véli, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélék egészségesebbé teszik a kenyeret.*
Mivel a teljes kiőrlésű kenyér több teljes kiőrlésű összetevőt tartalmaz, amely a gabona minden részét magában foglalja, ezért egészségesebbnek mondható:
Ezért a teljes kiőrlésű kenyér több tápanyagot tartalmaz, mint a finomított gabonafélékből készült kenyér, így egészségesebbnek tekinthető.
· Puravita az értékes összetevők legjava minden falat teljes kiőrlésű kenyérben és pékáruban. A Puravita segítségével a vásárlóink a piacon kapható legjobb teljes kiőrlésű kenyereket és pékárukat készíthetik el, amelyek páratlan ízzel, pozitív tápértékprofillal és autentikus, kézműves megjelenéssel rendelkeznek - melyeket a fogyasztók ezért előnyben részesítenek. Minden Puravita kenyér egyedülálló, mivel a Puratos egyedülálló összetevőit (különleges lisztek, teljes kiőrlésű gabonák, magvak, kovászokat, malátákat) és a legújabb Clean(er) Label enzimtechnológiákat tartalmazza. A Puravita sütőipari keverékek használatával ellenálhatatlanul ízletes, a benne lévő gabonáknak és magvaknak köszönhetően pedig igazán értékes és egészséges kenyeret és pékárukat készíthet.