Brioche: Az édes francia klasszikus

Az édes francia klasszikus

A Brioche, melynek elsősorban Franciaország adott otthont, gazdag, puha és enyhén édes tésztája révén vált népszerűvé. Franciaországban több mint 30 különböző variációja létezik, beleértve a Brioche Parisienne-t, a Brioche Nanterre-t, a Brioche De Metz-t, a Brioche Chinois-t, a Brioche De Saint-Genix-t, a Brioche Vendéenne-t és a Brioche Tropézienne-t.

Tehát mi is valójában a Brioche? A Brioche egy ízletes, édes pékáru, amelyet hagyományosan vajjal és tojással készítenek, és ettől lesz olyan enyhén édeskés, vajas ízvilágú. A tésztát készítése során ajánlott lassan és hosszabb ideig keverni, mielőtt hozzáadnánk a zsiradékot. Ez hozza létre a Brioche jellegzetes, puha és foszlós textúráját. Az ipari termelés során a fermentáció idejének csökkentése - ami a nagy mennyiségű vaj és cukor miatt szükséges - előfermentált tészta használatával kezelhető.

Legnépszerűbb változatok

🍫 Csokoládés brioche: Gazdag és kényeztető, kakaóporral készítve az intentív csokoládés ízért.

🥯 Bagel brioche: Puha és enyhén édes bagel, a briós lágy textúrájával.

🥐 Croissant brioche: Egy hibrid változat, ami ötvözi a a croissant réteges textúráját a brioche gazdag ízvilágával.

🍬 Praliné brioche: Más néven Saint Genix, ez a fajta ízletes brioche Lyonból eredő, ikonikus, rózsaszín pralinékkal van díszítve..

🍞 Kovászos brioche: Kovász hozzáadásával enyhén savanykás ízt kap, amitől még különlegesebb lesz.

🌱 Vegán brioche: Növényi alapú összetevőkkel készítve, a tej-, és tojásmentes alternatívákért.

🥖 Bagett brioche: Brioche jellegű bagett, amely tökéletes szendvicsekhez vagy étkezések kísérőjeként.

🧁 Fahéjas brioche: Illatos és édes, fahéjjal átitatott brioche, alkalmanként cukormázzal a tetején.

Ötvözze a hagyományokat és az innovációt minden falat brioche-ban

Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.

Megoldásaink brioche készítéséhez
Mimetic 32 RSPO SG növényi alapú, prémium zsiradék (rúd/tömb)
100%-ban növényi alapú, prémium zsiradék, amely lehetővé teszi a magas minőségű késztermékek megalkotását.
Easy Kelt vaníliás ízű keverék
Keverék vaníliás ízű kelt termékek készítéséhez, mellyel hosszantartó frissesség és puha, könnyed textúra érhető el.
Easy Kalvan vaníliás ízű keverék
Keverék vaníliás ízű kalács és kalács jellegű termékek készítéséhez, mely hosszantartó frissességet és foszlós textúrát bizosít.
Soft'r Alpaga CL sütőszer
Sütőszer a puhaság és frissesség megőrzésére, növelésére (6-14 nap közötti eltarthatóság biztosítása).
Sunset Glaze CL Tojás-, és Tejmentes felületi fény
A Sunset Glaze CL, egy növényi alapú felületi fény a tojás helyettesítésére, mely ragyogó felületet és színt biztosít a késztermékeknek, összhangban a fogyasztói trendekkel.
Topfil Feketeribizli 60%
Feketeribizlit tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Mangó 50% gyümölcstöltelék
Mangó darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Sapore Oracolo Tempo
Stabilizált folyékony rozskovász
Topfil Sárgabarack 60%
Sárgabarackot tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Málna 60%
Málna gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb süto- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Erdei Áfonya 60%
Erdei áfonyaszemeket tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Belcolade Dark Grains K10 Ét Szemcse CT
Fenntartható, süthető, valódi belga étcsokoládé szemcse, amely különféle késztermékekhez használható, mint például muffinokhoz és süteményekhez.
Softgrain Sprouted Rye CL magvak
Rozskovásszal főzött és átitatott, csíráztatott, fermentált teljes rozsszemek egyedi, édes ízzel.
Softgrain 5 CL
Kovászlében főzött magkeverék

Segítségre van szüksége brioche alkotásaihoz?

A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.

A Brioche története

A brioche neve a normann nyelvjáráson belül a „brier” szóból ered, melynek jelentése „dagasztani a tésztát”. A brioche-t először a 16. századi Normandiában a 16. században készítették el.

Normandia híres a vaj minőségéről. Ahhoz, hogy egy péksüteményt brioche-nak lehessen nevezni Franciaországban, kilónként 400 gramm vajat kell tartalmaznia. Az évszázadok során a brioche Franciaország határain túl is elterjedt.

Mi különbözteti meg a brioche-t a kenyértől?

 

A brioche gazdagabb összetevői - a tojás és a vaj - puha, foszlós textúrát, aranysárga színt és enyhén édes ízt adnak neki. Ezzel szemben a hagyományos kenyér általában egyszerűbb összetevőlistával rendelkezik, rágósabb textúrájú és semlegesebb ízű. Ezek a különbségek teszik a brioche-t egyedivé, amit különleges íze és textúrája miatt fogyasztanak.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Mimetic: A Puratos prémium minőségű zsiradéka a fenntarthatóság jegyében!

Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Innovatív megoldásokkal segítünk a költségek csökkentésében

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

3 népszerű ízprofil a sütő-, cukrász- és csokoládéiparban

3 népszerű ízprofil a sütő-, cukrász- és csokoládéiparban

Fedezze fel a legújabb íztrendeket a Taste Tomorrow segítségével. Ismerje meg a 3 trendi ízprofilt, amelyek átalakítják a sütő-, cukrász- és csokoládéipar kínálatát – a prémium klasszikusoktól, az édes és sós fúziókon át, az alkoholos italok által inspirált kreációkig.

3 trendi textúra, a pék- és cukrászsütemények, illetve csokoládé innovációk középpontjában

3 trendi textúra, a pék- és cukrászsütemények, illetve csokoládé innovációk középpontjában

Emelje magasabb szintre sütő- cukrász- vagy csokoládé ajánlatait a Taste Tomorrow betekintéseinek köszönhetően. Fedezzen fel a 3 kulcsfontosságú textúrát, melyet a fogyasztói preferenciák alkottak – a rágóstól a pelyhesig – és legyen egy lépéssel előrébb a piacon.

Napjaink 3 felkapott élelmiszeripari koncepciója

Napjaink 3 felkapott élelmiszeripari koncepciója

A Taste Tomorrow segítségével fedezzen fel 3 olyan koncepciót, amelyek elhozzák az innovációt a sütő-, cukrász- és csokoládéipar területére.

Mit mondanak a fogyasztók?

A kis méret nagy előnyt jelent! A mini brioche termékek egyre népszerűbbek, hiszen a legújabb fogyasztói kutatások azt mutatják, hogy a kisebb falatok nagy sikert aratnak a vásárlók körében.

Tudjon meg többet!

Inspirálódjon koncepcióinkból

Toast kenyér: A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

Toast kenyér: A tökéletesen puha, mégis ropogós falatok

A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

Bagett: Az időtlen klasszikus pékáru

A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.

Croissant: Az ikonikus francia péksütemény

Croissant: Az ikonikus francia péksütemény

A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.