A Brioche, melynek elsősorban Franciaország adott otthont, gazdag, puha és enyhén édes tésztája révén vált népszerűvé. Franciaországban több mint 30 különböző variációja létezik, beleértve a Brioche Parisienne-t, a Brioche Nanterre-t, a Brioche De Metz-t, a Brioche Chinois-t, a Brioche De Saint-Genix-t, a Brioche Vendéenne-t és a Brioche Tropézienne-t.
Tehát mi is valójában a Brioche? A Brioche egy ízletes, édes pékáru, amelyet hagyományosan vajjal és tojással készítenek, és ettől lesz olyan enyhén édeskés, vajas ízvilágú. A tésztát készítése során ajánlott lassan és hosszabb ideig keverni, mielőtt hozzáadnánk a zsiradékot. Ez hozza létre a Brioche jellegzetes, puha és foszlós textúráját. Az ipari termelés során a fermentáció idejének csökkentése - ami a nagy mennyiségű vaj és cukor miatt szükséges - előfermentált tészta használatával kezelhető.
🍫 Csokoládés brioche: Gazdag és kényeztető, kakaóporral készítve az intentív csokoládés ízért.
🥯 Bagel brioche: Puha és enyhén édes bagel, a briós lágy textúrájával.
🥐 Croissant brioche: Egy hibrid változat, ami ötvözi a a croissant réteges textúráját a brioche gazdag ízvilágával.
🍬 Praliné brioche: Más néven Saint Genix, ez a fajta ízletes brioche Lyonból eredő, ikonikus, rózsaszín pralinékkal van díszítve..
🍞 Kovászos brioche: Kovász hozzáadásával enyhén savanykás ízt kap, amitől még különlegesebb lesz.
🌱 Vegán brioche: Növényi alapú összetevőkkel készítve, a tej-, és tojásmentes alternatívákért.
🥖 Bagett brioche: Brioche jellegű bagett, amely tökéletes szendvicsekhez vagy étkezések kísérőjeként.
🧁 Fahéjas brioche: Illatos és édes, fahéjjal átitatott brioche, alkalmanként cukormázzal a tetején.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A brioche neve a normann nyelvjáráson belül a „brier” szóból ered, melynek jelentése „dagasztani a tésztát”. A brioche-t először a 16. századi Normandiában a 16. században készítették el.
Normandia híres a vaj minőségéről. Ahhoz, hogy egy péksüteményt brioche-nak lehessen nevezni Franciaországban, kilónként 400 gramm vajat kell tartalmaznia. Az évszázadok során a brioche Franciaország határain túl is elterjedt.
A brioche gazdagabb összetevői - a tojás és a vaj - puha, foszlós textúrát, aranysárga színt és enyhén édes ízt adnak neki. Ezzel szemben a hagyományos kenyér általában egyszerűbb összetevőlistával rendelkezik, rágósabb textúrájú és semlegesebb ízű. Ezek a különbségek teszik a brioche-t egyedivé, amit különleges íze és textúrája miatt fogyasztanak.
A kis méret nagy előnyt jelent! A mini brioche termékek egyre népszerűbbek, hiszen a legújabb fogyasztói kutatások azt mutatják, hogy a kisebb falatok nagy sikert aratnak a vásárlók körében.
Tudja meg, hogyan teheti még jobbá csíráztatott magvakkal készült kenyerét a Puratos professzionális sütőipari megoldásaival!
Fedezze fel, hogyan teheti még finomabbá kovászos kenyereit a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival!
Fedezze fel, hogyan teheti még jobbá pizzáit és pinsáit a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.
A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.
A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.
A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.