A Brioche, melynek elsősorban Franciaország adott otthont, gazdag, puha és enyhén édes tésztája révén vált népszerűvé. Franciaországban több mint 30 különböző variációja létezik, beleértve a Brioche Parisienne-t, a Brioche Nanterre-t, a Brioche De Metz-t, a Brioche Chinois-t, a Brioche De Saint-Genix-t, a Brioche Vendéenne-t és a Brioche Tropézienne-t.
Tehát mi is valójában a Brioche? A Brioche egy ízletes, édes pékáru, amelyet hagyományosan vajjal és tojással készítenek, és ettől lesz olyan enyhén édeskés, vajas ízvilágú. A tésztát készítése során ajánlott lassan és hosszabb ideig keverni, mielőtt hozzáadnánk a zsiradékot. Ez hozza létre a Brioche jellegzetes, puha és foszlós textúráját. Az ipari termelés során a fermentáció idejének csökkentése - ami a nagy mennyiségű vaj és cukor miatt szükséges - előfermentált tészta használatával kezelhető.
🍫 Csokoládés brioche: Gazdag és kényeztető, kakaóporral készítve az intentív csokoládés ízért.
🥯 Bagel brioche: Puha és enyhén édes bagel, a briós lágy textúrájával.
🥐 Croissant brioche: Egy hibrid változat, ami ötvözi a a croissant réteges textúráját a brioche gazdag ízvilágával.
🍬 Praliné brioche: Más néven Saint Genix, ez a fajta ízletes brioche Lyonból eredő, ikonikus, rózsaszín pralinékkal van díszítve..
🍞 Kovászos brioche: Kovász hozzáadásával enyhén savanykás ízt kap, amitől még különlegesebb lesz.
🌱 Vegán brioche: Növényi alapú összetevőkkel készítve, a tej-, és tojásmentes alternatívákért.
🥖 Bagett brioche: Brioche jellegű bagett, amely tökéletes szendvicsekhez vagy étkezések kísérőjeként.
🧁 Fahéjas brioche: Illatos és édes, fahéjjal átitatott brioche, alkalmanként cukormázzal a tetején.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A brioche neve a normann nyelvjáráson belül a „brier” szóból ered, melynek jelentése „dagasztani a tésztát”. A brioche-t először a 16. századi Normandiában a 16. században készítették el.
Normandia híres a vaj minőségéről. Ahhoz, hogy egy péksüteményt brioche-nak lehessen nevezni Franciaországban, kilónként 400 gramm vajat kell tartalmaznia. Az évszázadok során a brioche Franciaország határain túl is elterjedt.
A brioche gazdagabb összetevői - a tojás és a vaj - puha, foszlós textúrát, aranysárga színt és enyhén édes ízt adnak neki. Ezzel szemben a hagyományos kenyér általában egyszerűbb összetevőlistával rendelkezik, rágósabb textúrájú és semlegesebb ízű. Ezek a különbségek teszik a brioche-t egyedivé, amit különleges íze és textúrája miatt fogyasztanak.
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.
Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.
Fedezze fel a legújabb íztrendeket a Taste Tomorrow segítségével. Ismerje meg a 3 trendi ízprofilt, amelyek átalakítják a sütő-, cukrász- és csokoládéipar kínálatát – a prémium klasszikusoktól, az édes és sós fúziókon át, az alkoholos italok által inspirált kreációkig.
Emelje magasabb szintre sütő- cukrász- vagy csokoládé ajánlatait a Taste Tomorrow betekintéseinek köszönhetően. Fedezzen fel a 3 kulcsfontosságú textúrát, melyet a fogyasztói preferenciák alkottak – a rágóstól a pelyhesig – és legyen egy lépéssel előrébb a piacon.
A Taste Tomorrow segítségével fedezzen fel 3 olyan koncepciót, amelyek elhozzák az innovációt a sütő-, cukrász- és csokoládéipar területére.
A kis méret nagy előnyt jelent! A mini brioche termékek egyre népszerűbbek, hiszen a legújabb fogyasztói kutatások azt mutatják, hogy a kisebb falatok nagy sikert aratnak a vásárlók körében.
A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.
A bagett világszerte a pékségek örök kedvence. Fedezze fel, hogyan teheti ezt a klasszikust még jobbá a Puratos professzionális megoldásaival.
A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.