A bagett egy klasszikus francia kenyér, amely a francia kulináris hagyomány szimbólumává vált. Hosszú, vékony alakjáról, ropogós héjáról és puha, levegős belsejéről ismert. A tészta hosszú fermentációs folyamaton megy keresztül, ami hozzájárul jellegzetes ízéhez és textúrájához.
A fermentálás után a tésztát felosztjuk és óvatosan hosszú, enyhén hegyes formájúra sodorjuk a tésztát. A megformázott tésztákat még kelesztjük, hogy tovább növekedjenek. Sütés előtt a felületét sekély vágásokkal bevagdossuk, hogy szabályozzuk a tágulását.
Forró, gőzös sütőben sütve a bagett aranybarna, ropogós héjjal és puha, levegős bélzettel kerül ki. Az eredmény egy gyönyörűen elkészített kenyér, amelyet ízéért és textúrájáért kedvelnek.
🥖 Francia bagett: A klasszikus francia kenyér ropogós héjjal és puha, rágós textúrával, amelyet gyakran vajjal vagy sajttal fogyasztanak.
🥐 Ficelle: A klasszikus baguette vékonyabb és hosszabb változata, amely ropogós héjáról és könnyű, levegős bélzetéről ismert.
🍞 Vietnámi bagett: A baguette könnyedebb és levegősebb változata, amelyet gyakran használnak a vietnámi szendvicsekben, az úgynevezett Bánh Mì-ben.
🥨 Bagett viennoise: Egy édesebb és puhább baguette, amelyet vajjal és alkalmanként tejjel gazdagítanak, így brioche-szerű textúrát kap.
🌾 Kovászos Bagett: Kovászt alkalmazva enyhén savanykás ízt és rágós textúrát kap, amitől még különlegesebb lesz.
🧄 Fokhagymás Bagett: Fokhagymával és vajjal átitatva, gyakran étkezések kísérőjeként vagy snackként szolgálják fel.
🍕 Olasz Bagett: Egy változat sűrűbb bélzettel és gazdagabb ízzel, amely néha olívaolajat vagy fűszernövényeket is tartalmaz.
🫓 Brioche Baguette: Egy édes és lágy bagett gazdag, vajas ízzel.
Olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot és jó közérzetet, miközben elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. Innovatív megoldásainkkal segítünk Önnek, hogy pozitívabb hatást gyakoroljon a fogyasztók egészségére és a bolygóra. Tudjon meg többet.
A Puratosnál alapanyagok széles skáláját kínáljuk pék ügyfeleink számára, legyen szó kézműves vagy akár üzemi pékségről.
A bagettet, ami egy hosszú és vékony kenyérfajta, először a 20. század elején készítették el Franciaországban. Az ikonikus francia kenyeret 2022-ben hivatalosan is elismerték az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség részeként. A bagettek ropogós külsejük és puha bélzetük miatt váltak népszerűvé, így a francia konyha kedvelt alapdarabjává váltak.
A bagett egyedi jellemzői miatt különbözik a kenyértől. A bagett hosszú és keskeny formájú. Ropogós, aranybarna héja van, amit a magas hőmérsékleten történő sütés eredményez. Belseje, vagyis a bélzete, levegős, könnyű, nagy és szabálytalan lyukakkal van tele, amit a magas hidratáltságú tészta és a hosszú fermentációs folyamat eredményez. Ezzel szemben a kenyér egy tágabb termékkategória, amely sokféle formát, textúrát és összetevőt tartalmaz. Tehát, míg a bagett egyfajta kenyér, addig nem minden kenyér bagett, mivel minden típusnak megvannak a saját egyedi jellemzői és kulturális jelentőségei.
Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségével meghosszabbíthatja a kenyér, valamint kenyérfélék eltarthatósági idejét, így vásárlói tovább élvezhetik a friss és ízletes falatokat.
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk ügyfeleinknek a költségek mérséklésében; akár alternatív, alacsonyabb költségű összetevőket keresünk, akár tanácsot adunk az üzleti költségek alacsonyan tartására, vagy az áremelések kommunikálására ügyfelei felé, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.
Célunk, hogy olyan forradalmi megoldásokat kínáljunk, amelyek a kiváló minőségen túl, aktívan támogatják a fenntarthatóságot. Alkalmazkodva az aktuális fogyasztói preferenciákhoz és egy fenntarthatóbb bolygó megteremtéséhez, a Puratos büszkén mutatja be prémium minőségű zsiradékát, a Mimetic-et.
A kenyér világa végtelen, ezáltal számtalan alternatívát biztosít számunkra. Tartson velünk, hogy a kenyérsütés még nagyobb mesterévé válhasson és tudja meg Ön is miért a kenyér múltjában rejlik a jövő.
A kovászt történelmileg is fontos megemlítenünk, hiszen eredete az i. e. 3000 körüli ókori egyiptomi civilizációkra vezethető vissza. A hosszú időkre visszanyúló történelme mellett, nem szabad megfeledkezünk kulcsfontosságú értékéről, hogy a kovászt tartalmazó kenyér táplálóbb, mint maga a gabona, amelyből készül.
A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.
Ahogy a fogyasztók ismerete gyarapodik a környezetbarát termesztésről és gyártásról, a felelős beszerzés egyre fontosabb szemponttá válik a fogyasztói döntésekben. Ez a változás megmutatkozik a fenntartható forrásból származó termékek iránti preferenciájukban is.
A toast kenyér tökéletesen puha, mégis ropogós szeletekből áll össze, amelyet a legfinomabb szendvicsekhez sütnek. Tudja meg, hogyan teheti még jobbá toast kenyér termékeit a Puratos professzionális megoldásaival.
A Puratos sütőipari megoldásainak segítségével az ikonikus francia péksüteményt az eddiginél is tökéletesebben készítheti el. Fedezze fel szakértelmünket.
Fedezze fel, hogy miként teheti még jobbá brioche kreációját a Puratos sütőipari alapanyagaival és megoldásaival.