22 ápr. 2022
A kenyerek világa számtalan alternatívát, technológiát és történetet rejt magában, hiszen egyedülálló textúrák, receptek és hagyományok gazdagsága teszi teljessé. Eredete azonban egyszerű gyökerekhez nyúlik vissza. Minden a természetes erjedéssel kezdődik. Kovásszal és gabonával. Napjainkban a hagyományos alapanyagok iránti kereslet egyre népszerűbbé vált a fogyasztók körében, ugyanis minden eddiginél jobban vágynak a természetes, egészséges kenyérre. A vásárlási döntések meghozatalakor, különösen a sütőipari termékek esetében kulcsfontosságú szerepe van a minőségnek, íznek és a frissességnek.
A kovászos kenyér a valódi, teljes ízű kenyér, amely az erjedést biztosító természetesen előforduló élesztőkből és baktériumokból áll. Tradíciója ősidők óta a köztudatban él, és épp olyan régi, mint maga a kelt kenyér története. Az ókori Egyiptomból származó kovászos módszerek és receptek évezredeken keresztül öröklődtek nemzedékről nemzedékre. Egészen a középkorig a kenyérsütés alapja a kovászolás volt, ami napjainkban is kulcsfontosságú folyamat a hagyományos és kiváló ízű kenyértermékek készítésénél.
„Az erjesztés nagyobb felfedezés lehetett, mint a tűz.”
- David Rains Wallace
A Puratos piacvezető kovászkészítményeivel könnyen és egyszerűen készíthet friss, ízletes és minőségi kenyértermékeket. A növekvő termelékenység, a gazdag ízvilág és a termékválaszték bővítése révén a kovász alapú termékcsaládunk kényelmet és elégedettséget biztosít a fogyasztóknak, a pékeknek és az ipari sütödéknek egyaránt.
Az eredeti altamurai kovász inspirálta O-tentic kovász a prémium ízt adja a kenyérhez. Csakúgy, mint a régi szép időkben.
A Sapore kovász termékcsaládunk természetes, hagyományos, illetve egyedi ízt és jelleget kínál meglévő pékáruinak.
Az ősi feldolgozási módszerek ihlette egészséges, speciális gabonák, melyek még ízletesebbé teszik késztermékeit.