Zserbós babka

Összetevők

Az örök klasszikus, zamatos zserbós töltelék, egy ellenállhatatlanul puha textúrába rejtve. Tegye különlegessé a húsvéti időszakot és készítse el babka receptünket, melyet a fogyasztók által kedvelt, hagyományos ízvilág tesz igazán élvezetessé.

Technológia

Dagasszunk tésztát az összetevőkből 3 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 26°C legyen. A tésztaérés 15 perc, a tészta feladási súlya 250 g legyen. Ezután pihentessük a tésztát 5 percig. Közben készítsük elő a töltelékünket. Keverjük össze a Dolce Diót a Topfil Sárgabarackkal és a Belcolade csokoládé szemcsével. Pihentetés után a kimért tésztát nyújtsuk téglalap alakúra, majd kenjük meg a diós-barackos töltelékkel. 25% tölteléket használjunk a tésztára számolva. Végül tekerjük fel a tésztát, vágjuk ketté középen és fonjuk össze, majd helyezzük formába. Kelesszük 45 percig 38°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel, majd süssük készre 180°C-on 18-20 perc alatt. Melegítsük fel a Harmony jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt kalácsokat kenjük le a Harmony jégzselével és szórjuk meg tört pörkölt dióval.

Receptünket az alábbi linkre kattintva letöltheti nyomtatásra alkalmas változatban.

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek