Mákos kalács

Tészta
Liszt (BL55) 1000 g
Víz 480 g
Élesztő 50 g
Mimetic 32 100 g
Easy Kelt (keverék) 100 g
Cukor 100 g
Tojáspor 20 g
Töltelék
Dolce mák 40% 500 g
Víz 150 g
Felület
Sunset Glaze CN20 (felületi fény)
Szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután nyújtsuk ki a tésztát és kenjük el rajta a máktölteléket egyenletesen, majd tekerjük fel. Az így kapott sodrott tésztát vágjuk be a képen látható módon. Kelesszük lemezen 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os sütőben. 


Igény

  • Húsvét