Rozscsírás kalács

Tészta
Liszt (BL55) 1000 g
Víz 480 g
Élesztő 50 g
Mimetic 32 120 g
Cukor 40 g
Tojáspor 30 g
20 g
Soft'r Velvet (adalék) 10 g
Softgrain Sprouted Rye CL 80 g
Felület
Sunset Glaze BP
Szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés
Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. A Softgrain Sprouted Rye CL-t csak az utolsó 1 percben keverjük bele. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután a tésztát osszuk 6 részre, majd gömbölyítsük. Egy Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformába beletesszük a gombócokat és 70 percig kelesszük 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze BP felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os sütőben. Végül szórjuk meg a tetejét mandulával.