Kovászos csokis kalács

Tészta
Búzafinomliszt BL 55 10000 g
Víz 4600 g
Mimetic 32 1500 g
Cukor 1200 g
Sapore Bánk Bán (folyékony kovász) 1000 g
Friss élesztő 400 g
Tojáspor 300 g
Zsíros tejpor 300 g
Soft'r Alpaga CL (adalék) 150 g
Belcolade Dark Szemcse K10 (étcsokoládé) 500 g
Felület
Sunset Glaze CL 1000 g
Sütéshez
Spraylix (leragadásgátló spray)

Technológia

Leírás

Dagasszunk tésztát az összetevőkből 3 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 29°C legyen. Hagyjuk érni a tésztát 5 percig, majd osszuk el és formázzuk hengerré. Kelesszük a formaleválasztóval kezelt sütőformákban 48 percen át. A felületét kezeljük Sunset Glaze CL felületi fénnyel és vágjuk meg a repedések elkerülése végett. Süssük készre előmelegített gőzmentes sütőben 180°C-on 28 perc alatt.


Igény

  • Karácsony