Mogyorós omlós tekercs

Tészta
Búzafinomliszt BL 55 1000 g
Aloha-D HF (margarin) 400 g
Víz 300 g
Easy Beigli (keverék) 250 g
Friss élesztő 22 g
Töltelék
Mogyorótöltelék Classic 20% 300 g
Víz 150 g
Carat Kimocrem 401F 400 g
Felület
Sunset Glaze CL 300 g

Elkészítés

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 4 perc lassú és 2 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 20 °C legyen. Érleljük a tésztát 60 percig a hűtőben. Ezután nyújtsuk ki 2,6 mm vastagságúra és vágjunk belőle 65 mm széles csíkokat. A kinyújtott, levágott tésztadarabok közepére húzzunk tölteléket és burkoljuk be a rácsozott tésztával. Az így kapott tésztacsíkokat daraboljuk 90 grammos rudakra. Helyezzük lemezre és kelesszük 40 percig. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel. Miután megszáradt, ismételjük meg a felületkezelést. Süssük 180°C-os gőzmentes sütőben kb. 18 percen át.