Tészta | ||
---|---|---|
Liszt (BL55) | 1000 g | |
Víz | 480 g | |
Élesztő | 40 g | |
Mimetic 32 | 100 g | |
Easy Kelt (keverék) | 100 g | |
Cukor | 100 g | |
Tojáspor | 20 g | |
Töltelék | ||
Mogyorótöltelék Classic 20% | 500 g | |
Víz | 200 g | |
Felület | ||
Sunset Glaze CN20 (felületi fény) | ||
Harmony Jégzselé (zselé) | ||
Tört pörkölt mogyoró |
Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután nyújtsuk ki a tésztát és kenjük el rajta a mogyorótölteléket egyenletesen, majd tekerjük fel. Az így kapott sodrott tésztát vágjuk fel hosszában és fonjuk össze. Kelesszük Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformában 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os sütőben. Forraljuk fel a Harmony jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt kalácsokat kenjük le a jégzselével és szórjuk meg tört pörkölt mogyoróval.
Tipp: A töltelékbe keverjünk 3-5% Classic karamellt, így még egyedibb ízt kapunk.