Mogyorós kalács

Tészta
Liszt (BL55) 1000 g
Víz 480 g
Élesztő 40 g
Mimetic 32 100 g
Easy Kelt (keverék) 100 g
Cukor 100 g
Tojáspor 20 g
Töltelék
Mogyorótöltelék Classic 20% 500 g
Víz 200 g
Felület
Sunset Glaze CN20 (felületi fény)
Harmony Jégzselé (zselé)
Tört pörkölt mogyoró

Elkészítés

Elkészítés

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután nyújtsuk ki a tésztát és kenjük el rajta a mogyorótölteléket egyenletesen, majd tekerjük fel. Az így kapott sodrott tésztát vágjuk fel hosszában és fonjuk össze. Kelesszük Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformában 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os sütőben. Forraljuk fel a Harmony jégzselét a felhasználás előtt, hogy ne ragadjon a felülete. Végül a kihűlt kalácsokat kenjük le a jégzselével és szórjuk meg tört pörkölt mogyoróval.


Igény

  • Húsvét

Tipp: A töltelékbe keverjünk 3-5% Classic karamellt, így még egyedibb ízt kapunk.