Tészta | ||
---|---|---|
Liszt (BL55) | 1000 g | |
Víz | 400 g | |
Easy Kelt (keverék) | 100 g | |
Mimetic 32 | 120 g | |
Cukor | 120 g | |
Élesztő | 50 g | |
Tojáspor | 20 g | |
Morzsolt rozmaring | 2 g | |
Classic Sárgabarack / Abricot (sűrítmény) | 10 g | |
Topfil Sárgabarack (60% gyümölcstartalommal) | 150 g | |
Felület | ||
Sunset Glaze CN20 (felületi fény) |
A sárgabarack kivételével a tészta összetevőit kimérjük és kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton dagasszuk. A Classic sárgabarackot és Topfil sárgabarackot csak az utolsó 1 percben keverjük bele. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 32°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután osszuk, majd gömbölyítsük fel a tésztát. Nyújtsuk ki ovális lapocskákra és párosával tekerjük fel, ezekből lesznek a rózsaszirmok. A szirmokat szorosan a Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformába tesszük és kelesszük 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os gőzmentes sütőben.