Rozmaringos kalács

Tészta
Liszt (BL55) 1000 g
Víz 400 g
Easy Kelt (keverék) 100 g
Mimetic 32 120 g
Cukor 120 g
Élesztő 50 g
Tojáspor 20 g
Morzsolt rozmaring 2 g
Classic Sárgabarack / Abricot (sűrítmény) 10 g
Topfil Sárgabarack (60% gyümölcstartalommal) 150 g
Felület
Sunset Glaze CN20 (felületi fény)

Elkészítés

Elkészítés

A sárgabarack kivételével a tészta összetevőit kimérjük és kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton dagasszuk. A Classic sárgabarackot és Topfil sárgabarackot csak az utolsó 1 percben keverjük bele. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 32°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután osszuk, majd gömbölyítsük fel a tésztát. Nyújtsuk ki ovális lapocskákra és párosával tekerjük fel, ezekből lesznek a rózsaszirmok. A szirmokat szorosan a Spraylix leragadásgátlóval kifújt sütőformába tesszük és kelesszük 40 percig 33°C-on. Kenjük le a felületét Sunset Glaze CN20 felületi fénnyel, majd süssük 180°C-os gőzmentes sütőben.


Igény

  • Húsvét