Tészta | ||
---|---|---|
Búzafinomliszt BL 55 | 1000 g | |
Argenta General HF (margarin) | 600 g | |
Víz | 260 g | |
Easy Beigli (keverék) | 250 g | |
Friss élesztő | 22 g | |
Töltelék | ||
Cotto Kokus (töltelék alap) | 1000 g | |
Víz | 220 g | |
Belcolade Dark Szemcse K10 (étcsokoládé) | 500 g | |
Felület | ||
Sunset Glaze CL | 100 g |
Dagasszunk tésztát az összetevőkből 4 perc lassú és 2 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 20°C legyen. Osszuk a tésztát 280 grammos darabokra, majd hagyjuk érni a hűtőben 60 percig. Ezután nyújtsuk ki a tésztát és helyezzük rá az előkészített tölteléket. Formázzunk belőle tekercset és helyezzük sütőlemezre. Kezeljük a felületét Sunset Glaze CL felületi fénnyel, majd ha megszáradt, ismételjük meg a felületkezelést. Süssük előmelegített 180°C-os gőzmentes sütőben 40 percig.
Bár a bejgli igazi hagyományos karácsonyi ételnek számít, de ezzel a kókuszos-csokoládés töltelékkel csavarhat egy nagyot a régi klasszikuson.