Karamellás kuglóf

Tészta
Liszt (BL55) 1000 g
Fánkkoncentrátum Tojásos 500 g
Víz 460 g
Mimetic 32 250 g
Cukor 120 g
Élesztő 70 g
Tejpor 50 g
Felület
Deli Caramel
Carat Decorcrem Dark
Pörkölt tört mogyoró

Elkészítés

Elkészítés

Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután rakjuk a tésztát Spraylix leragadásgátlóval kifújt kuglófformába, majd kelesszük 60 percig 33°C-on. Süssük meg 180°C-os sütőben. A kisült, kihűlt kuglóf tetejét egyenesre levágjuk. A Deli Caramel töltelékkel formába rétegezzük, dermesztjük. Végül Carat Decorcrem étbevonóval bevonjuk és tört pörkölt mogyoróval díszítjük.


Igény

  • Húsvét