Tészta | ||
---|---|---|
Liszt (BL55) | 1000 g | |
Fánkkoncentrátum Tojásos | 500 g | |
Víz | 460 g | |
Mimetic 32 | 250 g | |
Cukor | 120 g | |
Élesztő | 70 g | |
Tejpor | 50 g | |
Felület | ||
Deli Caramel | ||
Carat Decorcrem Dark | ||
Pörkölt tört mogyoró |
Dagasszunk tésztát az összetevőkből kb. 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően 30°C legyen. A tésztaérés 10 perc, ezután rakjuk a tésztát Spraylix leragadásgátlóval kifújt kuglófformába, majd kelesszük 60 percig 33°C-on. Süssük meg 180°C-os sütőben. A kisült, kihűlt kuglóf tetejét egyenesre levágjuk. A Deli Caramel töltelékkel formába rétegezzük, dermesztjük. Végül Carat Decorcrem étbevonóval bevonjuk és tört pörkölt mogyoróval díszítjük.