Rigó Jancsi: A romantikus történet ihlette csokoládés desszert

Rigó Jancsi

A Rigó Jancsi sütemény egy igazi magyar különlegesség, amelyet a gazdag csokoládé és a könnyű tejszínhab tökéletes harmóniája tesz különlegessé. Ez a desszert két réteg puha, kakaós piskótából áll, amelyeket vastag, krémes csokoládéhab tölt meg. A tetejét fényes csokoládémáz borítja, ami nemcsak ízletes, hanem látványos is. A Rigó Jancsi története romantikus legendához kötődik, amely egy híres magyar prímásról és egy belga hercegnőről szól, akiknek szerelme inspirálta ezt a desszertet. Minden falatja egy kis darabka történelem és édes élvezet, amely bármilyen alkalmat különlegessé tesz.

Csatlakozzon hozzánk, miközben elmerülünk a Rigó Jancsi világában, felfedezve gazdag történelmét és azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel fejlesztheti kínálatát. A megbíztható partnerként segítünk abban, hogy magabiztosan készíthessen Rigó Jancsi variációkat, amelyek nemcsak finomak, hanem emlékezetesek is.

Széles termékkínálatunkkal magasabb szintre emelheti a Rigó Jancsi ízét, textúráját és megjelenését, biztosítva, hogy minden egyes darab olyan élvezetes és emlékezetes legyen, mint az alkalom, amelyre készült.

A CSOKOLÁDÉBAN GAZDAG MAGYAR KLASSZIKUS, A RIGÓ JANCSI TÖRTÉNETE

A Rigó Jancsi egy különös szerelmi történet kapcsán lett híres.

1896-ban egy párizsi étteremben a belga Caraman–Chimay herceg feleségével, Clara Warddal vacsorázott. A jó hangulatról a híres kaposvári prímás, Barcza József és bandája gondoskodott. A prímás veje, Rigó János épp az asszony fülébe hegedült, amikor hirtelen kialudt a villany. Egy apró sikoly hallatszott, s mire kigyúltak a fények, a herceg felesége beleszeretett Rigó Jancsiba. A nagy népszerűségnek örvendő sütemény egy ismeretlen pesti cukrászmester találmánya, aki egy ügyes fogással, a korabeli botrányt felhasználva, Rigó Jancsi történetével reklámozta csokoládés-habos-tejszínes édességét.

A legenda szerint a prímás 1905-ben pesti látogatásuk során ezekkel a szavakkal nyújtotta át a süteményt előkelő szerelmének: „Kóstold meg, olyan barna, mint az én bőröm és olyan édes, mint a te szíved!

Keltse életre a Rigó Jancsi ízét a Puratos kiváló minőségű összetevőivel, amelyek megbízható partnerei a sütésben. Lépjen velünk kapcsolatba vagy fedezze fel professzionális sütési megoldásaink kínálatát.

Fedezze fel

Klasszikus cukrász receptjeink és újragondolt változataik

Crumb cake vagyis a közkedvelt morzsasüti: Professzionális sütési megoldások a tökéletes textúráért

Morzsasüti

Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.

Rákóczi túrós: A magyar desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz

Rákóczi túrós

Fedezze fel a Rákóczi túrós történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.

Zserbó: A réteges magyar sütemény, amely minden ünnepi asztal dísze

Zserbó

Fedezze fel a Zserbó történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.