Rigó Jancsi: A romantikus történet ihlette csokoládés desszert

Rigó Jancsi

A Rigó Jancsi sütemény egy igazi magyar különlegesség, amelyet a gazdag csokoládé és a könnyű tejszínhab tökéletes harmóniája tesz különlegessé. Ez a desszert két réteg puha, kakaós piskótából áll, amelyeket vastag, krémes csokoládéhab tölt meg. A tetejét fényes csokoládémáz borítja, ami nemcsak ízletes, hanem látványos is. A Rigó Jancsi története romantikus legendához kötődik, amely egy híres magyar prímásról és egy belga hercegnőről szól, akiknek szerelme inspirálta ezt a desszertet. Minden falatja egy kis darabka történelem és édes élvezet, amely bármilyen alkalmat különlegessé tesz.

Csatlakozzon hozzánk, miközben elmerülünk a Rigó Jancsi világában, felfedezve gazdag történelmét és azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel fejlesztheti kínálatát. A megbíztható partnerként segítünk abban, hogy magabiztosan készíthessen Rigó Jancsi variációkat, amelyek nemcsak finomak, hanem emlékezetesek is.

Széles termékkínálatunkkal magasabb szintre emelheti a Rigó Jancsi ízét, textúráját és megjelenését, biztosítva, hogy minden egyes darab olyan élvezetes és emlékezetes legyen, mint az alkalom, amelyre készült.

A CSOKOLÁDÉBAN GAZDAG MAGYAR KLASSZIKUS, A RIGÓ JANCSI TÖRTÉNETE

A Rigó Jancsi egy különös szerelmi történet kapcsán lett híres.

1896-ban egy párizsi étteremben a belga Caraman–Chimay herceg feleségével, Clara Warddal vacsorázott. A jó hangulatról a híres kaposvári prímás, Barcza József és bandája gondoskodott. A prímás veje, Rigó János épp az asszony fülébe hegedült, amikor hirtelen kialudt a villany. Egy apró sikoly hallatszott, s mire kigyúltak a fények, a herceg felesége beleszeretett Rigó Jancsiba. A nagy népszerűségnek örvendő sütemény egy ismeretlen pesti cukrászmester találmánya, aki egy ügyes fogással, a korabeli botrányt felhasználva, Rigó Jancsi történetével reklámozta csokoládés-habos-tejszínes édességét.

A legenda szerint a prímás 1905-ben pesti látogatásuk során ezekkel a szavakkal nyújtotta át a süteményt előkelő szerelmének: „Kóstold meg, olyan barna, mint az én bőröm és olyan édes, mint a te szíved!

Keltse életre a Rigó Jancsi ízét a Puratos kiváló minőségű összetevőivel, amelyek megbízható partnerei a sütésben. Lépjen velünk kapcsolatba vagy fedezze fel professzionális sütési megoldásaink kínálatát.

Megoldásaink cukrászok számára
Töltelékek
Discover Puratos fruit fillings, as well as popular chocolate filling and nut and cream fillings to suit your applications and processes.
Cacao-Trace
Olyan csokoládét keres, amelynek olyan jó az íze, mint a mögötte lévő történet? Alkossa újra a csokoládé termékeit a Cacao-Trace segítségével, és váljon egy egyedülálló csokoládéközösség részévé.
Klasszikus cukrász receptjeink és újragondolt változataik
Morzsasüti
Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.
Rákóczi túrós
Fedezze fel a Rákóczi túrós történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.
Zserbó
Fedezze fel a Zserbó történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.