Zserbó: A réteges magyar sütemény, amely minden ünnepi asztal dísze

Zserbó

A zserbó egy igazi magyar desszert, amit minden édesszájú szívesen fogyaszt. Réteges szerkezete és gazdag ízvilága miatt vált népszerűvé. Az omlós tésztarétegek között dió és baracklekvár található, amelyeket csokoládémáz borít. A dió ropogóssága és a lekvár édes-savanykás íze tökéletes harmóniát alkot, míg a csokoládé egy kis extra élménnyel koronázza meg a süteményt.

Csatlakozzon hozzánk, miközben felfedezzük a Zserbó különböző változatait – az időtlen klasszikus recepttől kezdve a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb változatokig, melyek megfelelnek a legújabb fogyasztói trendeknek.

Széles termékkínálatunkkal magasabb szintre emelheti a Zserbó ízét, textúráját és megjelenését, biztosítva, hogy minden egyes darab olyan élvezetes és emlékezetes legyen, mint az alkalom, amelyre készült.

AZ RÉTEGES MAGYAR KLASSZIKUS, A ZSERBÓ TÖRTÉNETE

Ahogy a neve is mutatja, a Zserbó szorosan kapcsolódik a budapesti Café Gerbeaud történetéhez.

Az 1847-ben Kugler Antal cukrászmester által alapított létesítményt 1858-ban vette át egyik fia, Henrik. 1882-ben egy francia útja során felvette a kapcsolatot Emile Gerbeaud svájci születésű cukrász és csokoládé-készítővel, akinek felajánlotta, hogy telepedjen le Budapesten. Gerbeaud elfogadta az ajánlatot, majd 1884-ben átvette Kugler üzletét, amelyből Café Gerbeaud lett. Az évek során Emile Gerbeaud nagy hírnévre tett szert a magyar cukrásziparban, 1903-ban pedig a Magyar Országos Ipar-egyesület cukrászati szakosztályának elnökévé választották.

Az ő emlékére nevezték el Zserbónak a süteményt, amelynek receptjét 1919-ben bekövetkezett halála után fejlesztették ki. A Zserbó napjainkban is a Vörösmarty téri elegáns, felújított Café Gerbeaud egyik fő specialitása.

Keltse életre a Zserbó ízét a Puratos kiváló minőségű összetevőivel, amelyek megbízható partnerei a sütésben. Lépjen velünk kapcsolatba vagy fedezze fel professzionális sütési megoldásaink kínálatát.

Megoldásaink cukrászok számára
Töltelékek
Discover Puratos fruit fillings, as well as popular chocolate filling and nut and cream fillings to suit your applications and processes.
Cacao-Trace
Olyan csokoládét keres, amelynek olyan jó az íze, mint a mögötte lévő történet? Alkossa újra a csokoládé termékeit a Cacao-Trace segítségével, és váljon egy egyedülálló csokoládéközösség részévé.
Klasszikus cukrász receptjeink és újragondolt változataik
Morzsasüti
Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.
Rákóczi túrós
Fedezze fel a Rákóczi túrós történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.
Rigó Jancsi
Fedezze fel a Rigó Jancsi történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.