Rákóczi túrós: A magyar desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz

Rákóczi túrós

A Rákóczi túrós egy igazi magyar klasszikus, amelyet minden édesszájú rajongó szívesen fogyaszt. A sütemény alapja egy jól nyújtható omlós lap, amelyre citromhéjjal, vaníliával és mazsolával ízesített túrókrém kerül. Tetejét könnyű, cukros tojásfehérje fedi, baracklekvárral díszítik. A Rákóczi túrósnak nemcsak az íze, hanem látványa is lenyűgöző, így bármilyen alkalmat különlegessé tehet. A Rákóczi túróst a legmagyarabb desszertnek tartják, mivel minden hozzávalója megtalálható itthon.

A Puratosnál hiszünk abban, hogy a hagyományok fontos szerepet játszanak a cukrászatban. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinknek a legmagasabb minőségű alapanyagokat és innovatív megoldásokat biztosítsuk, hogy segítsük őket a mesterségükben való kiválóság elérésében.

Széles termékkínálatunkkal magasabb szintre emelheti a Rákóczi túrós ízét, textúráját és megjelenését, biztosítva, hogy minden egyes darab olyan élvezetes és emlékezetes legyen, mint az alkalom, amelyre készült.

AZ ÉDES TÚRÓS MAGYAR KLASSZIKUS, A RÁKÓCZI TÚRÓS TÖRTÉNETE

A hiedelmekkel ellentétben a süteménynek semmi köze II. Rákóczi Ferenc fejedelemhez.

Az édesség névadója Rákóczi János cukrászmester, akit mind hazai, mind nemzetközi szinten elismertség övezett. 1912-től különböző pesti éttermekben és konyhákon volt szakácstanuló, majd 1924-től a párizsi Laure nevű étteremben dolgozott. 1926-ban hazatért és Horváth Nándor éttermében volt konyhafőnök. Később a lillafüredi Palotaszálló, majd a Gellért Hotel éttermének vezetője lett, 1953-tól egészen nyugdíjazásáig pedig a Duna Szálló konyhájának első embere volt. Több szakácskönyve is megjelent, számos szakmai díjat kapott.

Az általa kitalált túrós desszert receptje 1937-ben jelent meg először egy szakácsoknak szóló szaklapban. Az édesség az 1958-as brüsszeli világkiállításon is jól szerepelt.

Keltse életre a Rákóczi túrós ízét a Puratos kiváló minőségű összetevőivel, amelyek megbízható partnerei a sütésben. Lépjen velünk kapcsolatba, vagy fedezze fel professzionális sütési megoldásaink kínálatát.

Megoldásaink cukrászok számára
Töltelékek
Discover Puratos fruit fillings, as well as popular chocolate filling and nut and cream fillings to suit your applications and processes.
Cacao-Trace
Olyan csokoládét keres, amelynek olyan jó az íze, mint a mögötte lévő történet? Alkossa újra a csokoládé termékeit a Cacao-Trace segítségével, és váljon egy egyedülálló csokoládéközösség részévé.
Klasszikus cukrász receptjeink és újragondolt változataik
Morzsasüti
Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.
Zserbó
Fedezze fel a Zserbó történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.
Rigó Jancsi
Fedezze fel a Rigó Jancsi történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.