Rákóczi túrós: A magyar desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz

Rákóczi túrós

A Rákóczi túrós egy igazi magyar klasszikus, amelyet minden édesszájú rajongó szívesen fogyaszt. A sütemény alapja egy jól nyújtható omlós lap, amelyre citromhéjjal, vaníliával és mazsolával ízesített túrókrém kerül. Tetejét könnyű, cukros tojásfehérje fedi, baracklekvárral díszítik. A Rákóczi túrósnak nemcsak az íze, hanem látványa is lenyűgöző, így bármilyen alkalmat különlegessé tehet. A Rákóczi túróst a legmagyarabb desszertnek tartják, mivel minden hozzávalója megtalálható itthon.

A Puratosnál hiszünk abban, hogy a hagyományok fontos szerepet játszanak a cukrászatban. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinknek a legmagasabb minőségű alapanyagokat és innovatív megoldásokat biztosítsuk, hogy segítsük őket a mesterségükben való kiválóság elérésében.

Széles termékkínálatunkkal magasabb szintre emelheti a Rákóczi túrós ízét, textúráját és megjelenését, biztosítva, hogy minden egyes darab olyan élvezetes és emlékezetes legyen, mint az alkalom, amelyre készült.

AZ ÉDES TÚRÓS MAGYAR KLASSZIKUS, A RÁKÓCZI TÚRÓS TÖRTÉNETE

A hiedelmekkel ellentétben a süteménynek semmi köze II. Rákóczi Ferenc fejedelemhez.

Az édesség névadója Rákóczi János cukrászmester, akit mind hazai, mind nemzetközi szinten elismertség övezett. 1912-től különböző pesti éttermekben és konyhákon volt szakácstanuló, majd 1924-től a párizsi Laure nevű étteremben dolgozott. 1926-ban hazatért és Horváth Nándor éttermében volt konyhafőnök. Később a lillafüredi Palotaszálló, majd a Gellért Hotel éttermének vezetője lett, 1953-tól egészen nyugdíjazásáig pedig a Duna Szálló konyhájának első embere volt. Több szakácskönyve is megjelent, számos szakmai díjat kapott.

Az általa kitalált túrós desszert receptje 1937-ben jelent meg először egy szakácsoknak szóló szaklapban. Az édesség az 1958-as brüsszeli világkiállításon is jól szerepelt.

Keltse életre a Rákóczi túrós ízét a Puratos kiváló minőségű összetevőivel, amelyek megbízható partnerei a sütésben. Lépjen velünk kapcsolatba, vagy fedezze fel professzionális sütési megoldásaink kínálatát.

Fedezze fel

Klasszikus cukrász receptjeink és újragondolt változataik

Crumb cake vagyis a közkedvelt morzsasüti: Professzionális sütési megoldások a tökéletes textúráért

Morzsasüti

Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.

Zserbó: A réteges magyar sütemény, amely minden ünnepi asztal dísze

Zserbó

Fedezze fel a Zserbó történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.

Rigó Jancsi: A romantikus történet ihlette csokoládés desszert

Rigó Jancsi

Fedezze fel a Rigó Jancsi történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.