Csokis-karamellás szelet

Összetevők

Technológia

Tészta

Mérjük össze a piskóta keveréket és a vizet egy keverőüstben, majd közepes fokozaton 5 perc alatt habosítsuk ki. Kenjünk belőle 3 db 25x30 cm-es lapot és süssük készre 200°C-on 8 perc alatt.


Krém

Készítsük el a 3 krémet.

Alapkrém: Tegyük fel forrni a víz 2/3 részét a cukorral. A maradék vízben keverjük el a Cremaníliát és adjuk a forrásban lévő vízhez. A pudingot főzzük készre. Habosítsunk ki 500 g Aristo Decort és adjunk hozzá 250 g langyos pudingot, majd keverjük el. Az így elkészített krémet osszuk három részre.

Karamellás krém: Keverjünk készre 100 g alapkrémet és 100g Deli Caramelt.

Étcsokoládés krém: Keverjünk el 140 g alapkrémet 60 g olvasztott Belcolade étcsokoládéval és 2 g Belcolade kakaóporral.

Diós krém: Keverjünk készre 150 g alapkrémet 50 g Summum Dióval.


Összeállítás

A kész piskótalapra helyezzünk keretet. Kenjük meg 180 g karamellás krémmel, majd helyezzük rá a következő piskótát. Kenjük meg 180 g étcsokoládés krémmel, végül az utolsó piskótát is helyezzük rá, amit pedig kenjünk meg 180 g diós krémmel. A kihűtött készterméket vonjuk be Carat Decorcrem Darkkal. A bevonás után szeleteljük és díszítsük tetszés szerint.


Az alábbi linkre kattintva letöltheti receptünket nyomtatásra alkalmas változatban.

Tudjon meg többet!

Kapcsolódó receptek