Tészta | ||
---|---|---|
Tojás | 900 g | |
Kristálycukor | 500 g | |
Búzaliszt BL-55 | 600 g | |
Víz | 200 g | |
Sütőpor | 20 g | |
Pronto (emulgeáló paszta) | 100 g | |
Túrókrém | ||
Chantypak (habalap) | 1000 g | |
Deli Quark (túró alap) | 400 g | |
Túró | 100 g | |
Classic Citrom / Citron (sűrítmény) | 20 g | |
Friss gyümölcsök |
Nehézségi fokozat:
A túrótorta az egyik legrégebbi és talán leghíresebb európai édesség. Eredete az ókorig visszavezethető, hiszen írásos emlékek már az akkori görög és római biradalmakból is fennmaradtak. A historikus említések szerint készítésekor a receptet még mézzel és friss gyümölcsökkel is kombinálták. A világhírt azonban mégis az újvilág jelentette a finomság számára, mivel a korai bevándorlók szokásává vált, hogy megosztották egymással az anyaföld receptjeit, majd azokat tovább fejlesztették, kombinálták. A híres sütemény manapság rendkívül népszerű, olyannyira, hogy számos tájegységen speciális verziója is létezik.