Omlós lap | ||
---|---|---|
Tegral Satin Choco (keverék) | 1000 g | |
Olaj | 400 g | |
Tojás | 400 g | |
Víz | 200 g | |
Puding | ||
Tej | 500 g | |
Cukor | 75 g | |
CPT (vaníliás ízű pudingpor) | 40 g | |
Vanília rúd | 1-4 db | |
Csokoládé krém | ||
Belcolade Dark E740J (étcsokoládé) | 500 g | |
Tej | 400 g | |
Whippak (habalap) | 400 g | |
Tojássárgája | 200 g | |
Cukor | 40 g |
Omlós lap: Készítsünk masszát az összetevőkből, tegyük keretbe, és kenjünk vékony lapokat belőle. Süssük készre 200C-os sütőben. Puding: Az összetevőket öntsük egybe és főzzünk belőlük pudingot, majd hagyjuk kihűlni.
Csokoládé krém: A tejet, a Whippak-ot, a cukrot öntsük egybe, majd keverjük hozzá a tojássárgáját, és folyamatos kevergetés mellett kb.70-75C-ra főzzük fel. Öntsük a csokoládéra és addig keverjük, amíg egynemű krémet nem kapunk. A krémet fóliázzuk le és tegyük hűtőbe.
Desszert készítés: Verjünk habbá 700g Whippakot, amelyhez keverjük hozzá a kihűlt, és áttört vanília pudingot. Az így nyert vaníliás krém felét kenjük rá a keretben lévő vékony omlós lapokra, majd a krémbe húzzunk Topfil Meggy töltelék csíkokat. A maradék vaníliás krémmel fedjük be a meggy csíkokat, és a tetejére tegyünk egy másik vékony omlós lapot. Fóliázzuk le a keretet és tegyük hűtőbe. Felhasználás előtt vegyük ki a keretet a hűtőből, és vágjunk ki belőle egy nagy hasábot. A hasábot tegyük tortadeszkára, és díszítsük fel csokoládé krémmel. Szeleteljük közvetlenül tálalás előtt.
Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl a Brownie-t, mert elveszítheti a rá jellemző nedves-tapadós jellegét!
Nehézségi fokozat: