Összetevők | ||
---|---|---|
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) | 210 g | |
Aristo Decor HF (margarin) | 134 g | |
Porcukor | 100 g | |
Tojás | 4 db | |
Búzaliszt BL-55 | 28 g | |
Kristálycukor | 15 g |
Olvasszuk fel a csokoládét, a margarint és a porcukrot vízgőz felett és keverjük addig, amíg csokoládés krémet kapunk. Válasszuk szét a tojásokat úgy, hogy a sárgáját homogén krémmé keverjük. Keverjük habbá a tojás fehérjét a 15 g kristálycukorral. A felolvasztott csokoládés krémet a kikevert tojássárgájával, valamint a habbá vert tojásfehérjével és a 28 g liszttel keverjük össze óvatosan, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük meg! Öntsük az így kapott krémes állagú tésztát Spaylixel kifújt, 180 mm átmérőjű tortakarikába. Végül süssük 150°C-ra előmelegített sütőben 45 percig.
Nehézségi fokozat:
A belga csokoládék íze egyedülálló. Most egy olyan nagyon krémes torta elkészítését mutatjuk be, mely az utánozhatatlan belga csokoládék ízét, egy igazán krémes, feledhetetlen élményt nyújtó süteménnyel ötvözi.