Belga csokitorta

Összetevők
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) 210 g
Aristo Decor HF (margarin) 134 g
Porcukor 100 g
Tojás 4 db
Búzaliszt BL-55 28 g
Kristálycukor 15 g

Elkészítés

Olvasszuk fel a csokoládét, a margarint és a porcukrot vízgőz felett és keverjük addig, amíg csokoládés krémet kapunk. Válasszuk szét a tojásokat úgy, hogy a sárgáját homogén krémmé keverjük. Keverjük habbá a tojás fehérjét a 15 g kristálycukorral. A felolvasztott csokoládés krémet a kikevert tojássárgájával, valamint a habbá vert tojásfehérjével és a 28 g liszttel keverjük össze óvatosan, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük meg! Öntsük az így kapott krémes állagú tésztát Spaylixel kifújt, 180 mm átmérőjű tortakarikába. Végül süssük 150°C-ra előmelegített sütőben 45 percig.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Torta
  • Tél

A belga csokoládék íze egyedülálló. Most egy olyan nagyon krémes torta elkészítését mutatjuk be, mely az utánozhatatlan belga csokoládék ízét, egy igazán krémes, feledhetetlen élményt nyújtó süteménnyel ötvözi.