Linzer tészta | ||
---|---|---|
Liszt BL-55 | 300 g | |
Argenta General HF (margarin) | 200 g | |
Porcukor | 100 g | |
Tojássárgája | 40 g | |
Piskóta lapok | ||
Liszt BL-55 | Tojás | 320 g |
Cukor | 240 g | |
Víz | 200 g | |
Presto Plus (emulgeáló paszta) | 50 g | |
Sütőpor | 10 g | |
Túrókrém | ||
Deli Quark (túró alap) | 1000 g | |
Festipak (habalap) | 1000 g | |
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) | 80 g | |
Bavarois Natúr / Neutre (fond) | 250 g | |
Víz (50 Celsius) | 250 g | |
Zselés-csokis bevonó | ||
Tej (2,8%) | 300 g | |
Glükózszirup | 500 g | |
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) | 210 g | |
Belcolade Dark Ebony (étcsokoládé) | 215 g | |
Miroir Natúr (tükörzselé) | 1000 g | |
Zselatin lap | 30 g | |
Dekoráció | ||
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) | ||
Macaron |
Zselés-csokis bevonó: Melegítsük fel a tejet a glükózsziruppal 85°C-ra, majd öntsük rá a B Noir C501/J étcsokoládéra. Keverjük hozzá a vízben előáztatott zselatin lapokat és a Miroir Natúrt. Kézi mixer segítségével keverjük simára és buborékmentesre.
Linzer tészta: Az összetevőkből gyúrjunk linzer tésztát. Nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, szúrjuk ki 14 cm-es tortakarikával és süssük meg 180°C-on.
Piskóta lapok: Az összetevőkből készítsünk piskóta lapokat. Sütés után szúrjuk ki 14 cm-es tortakarikával a lapokat.
Túrókrém: Habosítsuk fel a Festipak-ot a Deli Quark-al.
Túrókrémes korong: Helyezzük el a piskóta lapot a Spraylix-el kifújt 14 cm-es tortakarika aljára, majd nyomózsák segítségével töltsük meg túrókrémmel 2 cm vastagon. Helyezzük rá a másik piskóta lapot és tegyük be a fagyasztóba.
Csokoládékrém: Olvasszuk fel a Belcolade csokoládét mikrohullámú sütőben. Öntsük össze a Festipak-ot és a Chantypak-ot majd habosítsuk fel laza habbá. A Bavarois Kakaót keverjük össze a vízzel (50°C), spatulával keverjük hozzá a habot, majd folyamatosan öntsük hozzá az olvasztott csokoládét és keverjük simára.
Torta: A sütőpapírral körbevont 18 cm-es tortakarikát, félig töltsük be a csokoládékrémmel, majd nyomjuk bele a fagyaszto túrókrémes korongot, amíg a felületét teljesen el nem lepi a krém. Végül a tetejére helyezzük rá a linzer korongot és tegyük fagyasztóba. Bevonás előtt vegyük ki a fagyasztóból a félkész krémtúrós-csokis tortát, fordítsuk a linzer koronggal lefelé, távolítsuk el a tortakarikát majd helyezzük gi errácsra. Melegítsük 35°C-ra a zselés-csokis bevonót és vonjuk be vele a tortát.
Dekoráció: Temperált Belcolade csokoládéból készített csoki spirállal és macaronnal díszítsük a torta tetejét és oldalát.
Nehézségi fokozat: