Túró Rudolf Csokitortája

Linzer tészta
Liszt BL-55 300 g
Argenta General HF (margarin) 200 g
Porcukor 100 g
Tojássárgája 40 g
Piskóta lapok
Liszt BL-55 Tojás 320 g
Cukor 240 g
Víz 200 g
Presto Plus (emulgeáló paszta) 50 g
Sütőpor 10 g
Túrókrém
Deli Quark (túró alap) 1000 g
Festipak (habalap) 1000 g
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) 80 g
Bavarois Natúr / Neutre (fond) 250 g
Víz (50 Celsius) 250 g
Zselés-csokis bevonó
Tej (2,8%) 300 g
Glükózszirup 500 g
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé) 210 g
Belcolade Dark Ebony (étcsokoládé) 215 g
Miroir Natúr (tükörzselé) 1000 g
Zselatin lap 30 g
Dekoráció
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé)
Macaron

Elkészítés

Zselés-csokis bevonó: Melegítsük fel a tejet a glükózsziruppal 85°C-ra, majd öntsük rá a B Noir C501/J étcsokoládéra. Keverjük hozzá a vízben előáztatott zselatin lapokat és a Miroir Natúrt. Kézi mixer segítségével keverjük simára és buborékmentesre.

Linzer tészta: Az összetevőkből gyúrjunk linzer tésztát. Nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, szúrjuk ki 14 cm-es tortakarikával és süssük meg 180°C-on.

Piskóta lapok: Az összetevőkből készítsünk piskóta lapokat. Sütés után szúrjuk ki 14 cm-es tortakarikával a lapokat.

Túrókrém: Habosítsuk fel a Festipak-ot a Deli Quark-al.

Túrókrémes korong: Helyezzük el a piskóta lapot a Spraylix-el kifújt 14 cm-es tortakarika aljára, majd nyomózsák segítségével töltsük meg túrókrémmel 2 cm vastagon. Helyezzük rá a másik piskóta lapot és tegyük be a fagyasztóba.

Csokoládékrém: Olvasszuk fel a Belcolade csokoládét mikrohullámú sütőben. Öntsük össze a Festipak-ot és a Chantypak-ot majd habosítsuk fel laza habbá. A Bavarois Kakaót keverjük össze a vízzel (50°C), spatulával keverjük hozzá a habot, majd folyamatosan öntsük hozzá az olvasztott csokoládét és keverjük simára.

Torta: A sütőpapírral körbevont 18 cm-es tortakarikát, félig töltsük be a csokoládékrémmel, majd nyomjuk bele a fagyaszto túrókrémes korongot, amíg a felületét teljesen el nem lepi a krém. Végül a tetejére helyezzük rá a linzer korongot és tegyük fagyasztóba. Bevonás előtt vegyük ki a fagyasztóból a félkész krémtúrós-csokis tortát, fordítsuk a linzer koronggal lefelé, távolítsuk el a tortakarikát majd helyezzük gi errácsra. Melegítsük 35°C-ra a zselés-csokis bevonót és vonjuk be vele a tortát.

Dekoráció: Temperált Belcolade csokoládéból készített csoki spirállal és macaronnal díszítsük a torta tetejét és oldalát.


Tipp:
Az elkészített zselés-csokis bevonót, felhasználás előtt, hagyjuk állni 24 órát szobahőmérsékleten!

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Linzerféleség
  • Torta
  • Nyár