Persiko

Linzertészta
Liszt BL-55 300 g
Argenta General HF (margarin) 200 g
Porcukor 100 g
Tojássárgája 40 g
Piskóta lapok
Liszt BL-55 300 g
Tojás 320 g
Cukor 240 g
Víz 200 g
Presto Plus (emulgeáló paszta) 50 g
Sütőpor 10 g
Túrókrém
Deli Quark (túró alap) 1000 g
Festipak (habalap) 1000 g
Túrókrém total 2000
Barackkrém
Festipak (habalap) 500 g
Chantypak (habalap) 500 g
Classic Sárgabarack / Abricot (sűrítmény) 80 g
Bavarois Natúr / Neutre (fond) 250 g
Víz 250 g
Zselés-fehércsokis bevonó
Tej (2,8%) 300 g
Glükózszirup 500 g
Belcolade White X605G (fehér csokoládé) 1000 g
Miroir Natúr (tükörzselé) 1000 g
Zselatin lap 30 g
Classic Sárgabarack / Abricot (sűrítmény) 90 g
Belcolade Dark C501J (étcsokoládé)

Elkészítés

Zselés-fehércsokis bevonó: Melegítsük fel a tejet a glükózsziruppal 85°C-ra, majd öntsük rá a B Blanc X605/G fehér csokoládéra. Keverjük hozzá az előáztatott zselatin lapokat és a Miroir Natúrt. Kézi mixer segítségével keverjük simára és buborékmentesre. Fóliázzuk le és hagyjuk 24 órát állni felhasználás előtt szobahőmérsékleten.

Linzerkorong: Az összetevőkből gyúrjunk linzer tésztát. Nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, szúrjuk ki 14 cm-es tortakarikával és süssük meg 180ºC-on.

Piskótalapok: Az összetevőkből készítsünk piskóta lapokat. Sütés után szúrjunk ki 14 cm-es tortakarikával a lapokat.

Túrókrém: Habosítsuk fel a Festipak-ot a Deli Quark-al.

Túrókrémes korong: Helyezzük el a piskóta lapot a Spraylix-el kifújt 14 cm-es tortakarika aljára, majd nyomózsák segítségével töltsük meg túrókrémmel 2 cm vastagon. Helyezzük rá a másik piskóta lapot és tegyük be a fagyasztóba.

Barackkrém: Öntsük egybe a Festipak-ot és a Chantypak-ot és alacsony sebességen készítsünk belőlük laza habot. A Classic Sárgabarackot oldjuk fel a vízben, keverjük hozzá a Bavarois Natúrt, majd a hab hozzáadásával keverjük ki a Barackkrémet.

Torta: A sütőpapírral körbevont 18 cm-es tortakarikát, félig töltsük be a Barackkrémmel, majd nyomjuk bele a fagyaszto túrókrémes korongot, amíg a felületet teljesen el nem lepi a krém. Végül a tetejére helyezzük rá a linzer korongot és tegyük fagyasztóba. Bevonás előtt vegyük ki a fagyasztóból a félkész krémtúrós-barackos tortát, fordítsuk a linzer koronggal lefelé, távolítsuk el a tortakarikát majd helyezzük gitterrácsra. Melegítsük 30°C-ra a zselés-fehércsokis bevonót és vonjuk be vele a tortát.

Dekoráció: Díszítsük a tortát temperált Belcolade csokoládéból készített csoki spirállal, csoki négyzettel és friss barackkal.


Tipp:
A Miroir Natúrt szobahőmérsékleten használjuk a bevonó készítéséhez!

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Torta
  • Nyár