Mogyorós Brownie

Összetevők
Belcolade Milk O3X5G (tejcsokoládé) 360 g
Aristo Decor HF (margarin) 180 g
Tojás 600 g
Cukor 800 g
Praliné Noisette 50% 720 g
Búzaliszt BL-55 480 g
10 g
Pirított, durvára őrölt mogyoró 100 g

Elkészítés

Melegítsük össze a Belcolade tejcsokoládét az Aristo Decorral és adjuk hozzá a Belcolade Praline-t. Habosítsuk fel a tojást a cukorral, majd keverjük bele az előzőleg előmelegített csokis pralinéba. Végezetül az átszitált lisztet a sót és a pirított mogyorót keverjük bele. Öntsük kb ~600×400 mm-es keretbe, majd kenjük szét egyenletesre 170°C-on 25-30 perc alatt süssük meg zárt tiplivel.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Brownie
  • Ősz

A brownie eredetileg egy olyan Amerikából származó sütemény mely jellegét tekintve félúton található a torta és a keksz között. Népszerűségét jól jelzi, hogy származása ellenére mára az egész világon megtalálható édességgé vált. Igazi, édesszájúaknak való sütemény, valódi ízbomba. Minél csokisabb, minél töményebb annál jobban passzol egy csésze kávé vagy tea mellé.