Az íz és a táplálkozás közötti tökéletes egyensúly

A fogyasztók fele ellenőrzi a sütőipari termékek csomagolásán található tápértékeket vagy egészségügyi állításokat. – Taste Tomorrow

A kiegyensúlyozott táplálkozás kulcsfontosságú. Mértékkel fogyasztva bármilyen étel, még az alkalmi kényeztetések is beilleszthetők egy kiegyensúlyozott étrendbe, támogatva a hosszú távú étrendi következetességet.

Nem létezik kimondottan olyan egészséges étrend, amely mindenki számára megfelelő lenne, viszont az Egészségügyi Világszervezet irányelvei szerint érdemes csökkenteni a cukor, zsír és só bevitelét, valamint növelni a gyümölcsök, zöldségek, élelmi rostok és teljes kiőrlésű gabonák fogyasztását. A Puratos ezen irányelvek alapján olyan innovatív összetevőket fejleszt, amelyek javítják a táplálkozás minőségét.

 

Rugbrød, rye bread with beetroot topping, with square crop for social media

Tápanyagok egyensúlya kompromisszumok nélkül


Csökkentett cukortartalom
A cukor az az összetevő, amelyet a fogyasztók leginkább szeretnének csökkenteni étrendjükben. Az édes íz biztosítása mellett azonban rendkívül funkcionális összetevő, különösen a cukrász- és csokoládéiparban. A Puratosnál könnyen alkalmazható termékeket kínálunk, amelyek teljes vagy részleges cukorhelyettesítést biztosítanak. Vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy megtaláljuk az Ön speciális igényeinek megfelelő megoldást.

 


Csökkentett zsírtartalom
Az Egészségügyi Világszervezet irányelveivel összhangban célunk, hogy javítsuk termékei tápértékét az alacsony minőségű zsírok (például telített zsírsavak) mennyiségének csökkentésével, és egészségesebb alternatívákkal való helyettesítésével. Zsírszegény töltelékeket és édes sütőipari keverékeket kínálunk, amelyek optimalizálják termékei ízét és táplálkozási értékét.



Csökkentett sótartalom

Mivel a kenyér gyakran magas sótartalmú, innovatív megoldásokat fejlesztettünk ki a sütőipari termékek sótartalmának csökkentésére. Megoldásainkkal segíthet a fogyasztóknak elérni az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott napi 5 g só bevitelét, elősegítve a jobb egészséget anélkül, hogy az íz rovására menne.

 

Alkalmazzon tápláló összetevőket


Minden a gabonákkal kezdődik!
A Taste Tomorrow kutatás adatai is megerősítik, hogy a fogyasztók a gabonákat és magvakat egészségesnek és finomnak tartják. Ez valóban így van: az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint a teljes kiőrlésű gabonák a tápláló alapélelmiszerek építőkövei, és egyben ízletes módot kínálnak a rostbevitel növelésére.

Legyen gyümölcsösebb, a többiből pedig kevesebb
Az elmúlt években a gyümölcs a világ egyik legkedveltebb ízévé vált. Célunk, hogy gyümölcstöltelékeink gyümölcstartalmát, ahol csak lehet, növeljük. A Puratos gyümölcstöltelékeinek alkalmazása ízletes és kreatív módja annak, hogy 100 g termékre vetítve csökkentsük a hozzáadott cukor, zsír és kalória mennyiségét.


Táplálkozási előnyök
A jelenlegi piacon egyre fontosabb, hogy a termékek további táplálkozási előnyöket kínáljanak. Olyan összetevőket fejlesztettünk ki, amelyek segíthetnek magas fehérje- vagy rosttartalmú termékek megalkotásában. Ezek az összetevők nemcsak a termékek táplálkozási értékét növelik, hanem javítják az ízüket és textúrájukat is.

Kompromisszum nélküli megoldásaink a tápanyagok kiegyensúlyozására
Cakemix Supersoft alapkeverék
Alapkeverék kevert omlós sütemények készítéséhez
Choco Cakemix Supersoft alapkeverék
Alapkeverék csokitorta készítéséhez
Festipak
Folyékony cukrász habalap hozzáadott cukor nélkül
Belcolade Dark C501J Malt Ét CT
Cacao-Trace étcsokoládé hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel, 55% kakaó szárazanyag tartalommal
Belcolade Milk O3X5J Malt Tej CT
Cacao-Trace tejcsokoládé hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel, 33% kakaó szárazanyag tartalommal.
Silk Cremfil Vanilla RSPO SG
Vanília ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Topfil Mangó 50% gyümölcstöltelék
Mangó darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Feketeribizli 60%
Feketeribizlit tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Erdei Áfonya 60%
Erdei áfonyaszemeket tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Málna 60%
Málna gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb süto- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Meggy 50%
Meggy darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítéséhez
Topfil Sárgabarack 60%
Sárgabarackot tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Puravita Integrale sütőipari keverék
Sütőipari keverék teljes kiőrlésű lisztből készült sütőipari termékek készítésére
Puravita Körndlmischung CL sütőipari keverék
Magvakat és gabonapelyhet tartalmazó sütőipari keverék, malátás ízvilágú termékek készítéséhez.
Softgrain 5 CL
Kovászlében főzött magkeverék
Softgrain Sprouted Rye CL magvak
Rozskovásszal főzött és átitatott, csíráztatott, fermentált teljes rozsszemek egyedi, édes ízzel.
Kapcsolódó receptek
Csupa csokis szelet
Csokoládé ízesítésű, csökkentett cukortartalmú desszert az egészségtudatos fogyasztók számára.
Belga csokis kosárka hozzáadott cukor nélkül
Belga csokis kosárka hozzáadott cukor nélkül
Belga tripla csokis mousse hozzáadott cukor nélkül
Belga tripla csokis mousse hozzáadott cukor nélkül
Sárgabarackos fánk
Helyezze előtérbe az egészségesebb lehetőségeket. Készítse el a Sárgabarackos fánk receptünket, mely több gyümölcsöt és kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz.
Magvas Croissant
A croissant egészségesebb változata, mely Softgrain Sprouted Rye csíráztatott rozsmagvakat tartalmaz.
Fogyasztói betekintések

Fogyasztói betekintések

A Taste Tomorrow fogyasztói kutatás szerint a fogyasztók 62%-a keres egészségesebb alternatívákat az édesség utáni vágyuk kielégítésére. A kiegyensúlyozott finomságok kínálata elengedhetetlen, és segít a fogyasztóknak élvezni kedvenc desszertjeiket anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük az egészségük terén. Az Innova Insights jelentése szerint a fogyasztók közel 80%-a proaktív lépéseket tesz az étrendjük érdekében, 28%-uknak célja a cukor, 21%-uknak pedig a zsír csökkentése.

Kapcsolódó cikkek
Cukrászsütemények kevesebb cukorral, a megszokott ízzel
Tudjon meg többet arról, hogy a Puratosnál hogyan segíthetünk Önnek csökkenteni cukrászsüteményei cukortartalmát anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízek terén. Fedezze fel az egészségesebb lehetőségeket.
Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!
A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.
A csíráztatott gabonaszemek maximálisan kielégítik a fogyasztók egészségesebb termékek iránti igényét.
A csíráztatott gabonaszemek maximálisan kielégítik a fogyasztók egészségesebb termékek iránti igényét.

Egészség & Jó közérzet

Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk a hasznos tápanyagok piacra juttatásában. Ezért minden tevékenységünkbe beépítjük a táplálkozási szempontokat.

Clean(er) Label

Fedezze fel elkötelezettségünket a Clean(er) Label megoldások iránt, amelyek természetes, átlátható és adalékanyag-mentes összetevőket kínálnak az egészségesebb választások érdekében.