Belga tripla csokis mousse hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók

Leírás

Piskóta:

Először is válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük fel a xilittel, a sárgáját pedig habosítsuk fel. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a kihabosított sárgáját, majd a liszttel elkevert kakaóport.  Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű karikát és süssük meg a piskótatésztát 180°C fokos sütőben 8-10 perc alatt. A kisült piskótára tegyünk egy 22 cm-es karikát, a közepébe pedig helyezzünk egy 18 cm-es kiwaxolt karikát. 

Tejcsokoládés mousse:

Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Tejcsokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból öntsünk kb. 130 grammot a 18 cm-es karika aljára és fagyasszuk ki. 

Fehér csokoládés mousse:

Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Fehér csokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból öntsünk kb. 200 grammot a 18 cm-es karikába a tejcsokoládés réteg tetejére és fagyasszuk ki. 

Étcsokoládé mousse:

Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Étcsokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból annyit öntsünk a 18 cm-es karikába, hogy az éppen ellepje és fagyasszuk ki. Vegyük le a kisebbik karikát, a külső karikát pedig töltsük tele az étcsokoládés mousse-val és ismét fagyasszuk ki.

Étcsokoládé bevonat:

Áztassuk 100 gramm hideg vízbe a zselatint. Közben forraljunk fel 400 gramm vizet és öntsük rá az előre kimért Belcolade Malt Étcsokoládéra és Kakaóporra. Keverjük el, majd adjuk hozzá a beáztatott zselatin masszát is. Turmixoljuk össze, és tegyük el egy éjszakára hűtőbe. Másnap 25-30°C-ra felmelegítve öntsük a kifagyasztott tortára.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Hozzáadott cukor nélkül

A belga csokoládék íze egyedülálló. Most egy olyan nagyon krémes mousse torta elkészítését mutatjuk be, mely az utánozhatatlan belga csokoládék ízét, egy igazán krémes, feledhetetlen élményt nyújtó süteménnyel ötvözi. A torta a Puratos Belcolade Malt csokoládéink, valamint a Festipak habalapunkkal készült, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Próbálja ki Ön is és győződjön meg róla, hogy a tripla csokis mousse ízélménye azonos a cukrot tartalmazó változatéval.