Először is válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük fel a xilittel, a sárgáját pedig habosítsuk fel. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a kihabosított sárgáját, majd a liszttel elkevert kakaóport. Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű karikát és süssük meg a piskótatésztát 180°C fokos sütőben 8-10 perc alatt. A kisült piskótára tegyünk egy 22 cm-es karikát, a közepébe pedig helyezzünk egy 18 cm-es kiwaxolt karikát.
Tejcsokoládés mousse:
Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Tejcsokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból öntsünk kb. 130 grammot a 18 cm-es karika aljára és fagyasszuk ki.
Fehér csokoládés mousse:
Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Fehér csokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból öntsünk kb. 200 grammot a 18 cm-es karikába a tejcsokoládés réteg tetejére és fagyasszuk ki.
Étcsokoládé mousse:
Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A Festipak habalap 1/4 részét forraljuk fel, a többit verjük fel 70%-ig. A felforralt Festipakot öntsük rá a Belcolade Malt Étcsokoládéra. Adjuk hozzá a zselatin masszát, végül keverjük a felvert habhoz. A mousse-ból annyit öntsünk a 18 cm-es karikába, hogy az éppen ellepje és fagyasszuk ki. Vegyük le a kisebbik karikát, a külső karikát pedig töltsük tele az étcsokoládés mousse-val és ismét fagyasszuk ki.
Étcsokoládé bevonat:
Áztassuk 100 gramm hideg vízbe a zselatint. Közben forraljunk fel 400 gramm vizet és öntsük rá az előre kimért Belcolade Malt Étcsokoládéra és Kakaóporra. Keverjük el, majd adjuk hozzá a beáztatott zselatin masszát is. Turmixoljuk össze, és tegyük el egy éjszakára hűtőbe. Másnap 25-30°C-ra felmelegítve öntsük a kifagyasztott tortára.
Nehézségi fokozat: