Világszerte a fogyasztók 75%-a érdeklődik az olyan élelmiszerek iránt, amelyek pozitívan befolyásolják a bélrendszer egészségét” – Taste Tomorrow
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a jó közérzethez vezető út a bélrendszerben kezdődik. Ezért a Puratosnál olyan összetevőkre és technológiákra fókuszálunk, amelyek támogatják az egészséges mikrobiomot, biztosítva, hogy termékei ne csak finomak, hanem egészségesek is legyenek.
A Puratos célja a bél mikrobiom fokozatos támogatása az olyan alapvető élelmiszerek révén, mint a kenyér. Ezenkívül innovatív technológiáink segíthetnek a pékeknek és gyártóknak maximalizálni a természetes összetevők, különösen a gabonák előnyeit. Ez a megközelítés segít olyan termékeket létrehozni, amelyek nemcsak ízletesek, hanem hozzájárulnak a fogyasztók jobb emésztési folyamatának egészségéhez is.
A bélrendszer egészsége az eredményes emésztést, a tápanyagok felszívódását, az erős immunitást és a gyomor-bélrendszeri problémák hiányát foglalja magába. A bélrendszerben található több billió mikroorganizmus, amelyeket mikrobiomnak nevezünk, kulcsszerepet játszik mind a fizikai, mind a mentális egészségben.
A bél mikrobiom a bél-agy tengelyen keresztül a mentális egészséget, a bél-izom tengelyen keresztül pedig az izomfunkciót befolyásolja. Becslések szerint immunitásunk körülbelül 70%-a a bélből származik.
Bár a genetika, a stressz, a gyógyszerek és a környezeti tényezők befolyásolhatják a bélrendszer egészségét, táplálkozási választásainkkal mi is hatással lehetünk rá. Azok az étrendek, amelyek kedveznek a kiegyensúlyozott és változatos bél mikrobiomnak, rostokat, fermentált élelmiszereket, valamint tudományosan bizonyított biotikumokat - prebiotikumokat, probiotikumokat, posztbiotikumokat – tartalmaznak.
A kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen a bélrendszer egészségéhez. Mivel világszerte a kenyér és a pékáruk alapvető élelmiszerek, kiváló lehetőséget kínálnak a bélrendszer egészségét támogató előnyök biztosítására.
A sütőiparban szerzett évszázados tapasztalatunknak köszönhetően ötvöztük a kenyér művészetét a bélrendszer egészségének tudományával, hogy létrehozzuk az Egészséges Bélflóra termékcsaládot.
A Puratos Egészséges Bélflóra termékcsaládot kifejezetten úgy tervezték, hogy növelje a pékáruk rosttartalmát, segítse a fogyasztókat az ajánlott rostbevitel elérésében, valamint kiváló ízt és textúrát biztosítson.
A fermentációs és csíráztatási technológiák elsajátításával képesek vagyunk felszabadítani a gabonák értékes tápanyagait, így ízletes, alapvető élelmiszereket tudunk készíteni tápanyagban gazdag összetevőkkel.
A bél egészségének témája egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a fogyasztók körében, és ennek következtében egyre nagyobb figyelmet kap az élelmiszeriparban is. A fogyasztók tudatában jól megalapozott a kapcsolat a bélrendszer egészsége és az általános egészség között. A Taste Tomorrow kutatás szerint világszerte körülbelül a fogyasztók 80%-a ismeri fel a bélrendszer egészsége és az immunitás, valamint a mentális jólét közötti kapcsolatot.
A mikroorganizmusoknak több mint 1 000 fajtája él az emberi testben, melyek többek között a bőrünkön, az orr- és a szájüregünkben valamint a beleinkben találhatóak meg.
A bélflóránk egészsége elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Ön tudta, hogy az emberi bélben több mint 100 billió mikroorganizmus található? És hogy ezek között vannak „jó” és „rossz” baktériumok is?
A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.
Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.
Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk a hasznos tápanyagok piacra juttatásában. Ezért minden tevékenységünkbe beépítjük a táplálkozási szempontokat.