Egészséges bélflóra, kiegyensúlyozottság

A bélflóránk összetettsége

A bélflóránk egészsége elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Ön tudta, hogy az emberi bélben több mint 100 billió mikroorganizmus található? És hogy ezek között vannak „jó” és „rossz” baktériumok is? Igen, a „rosszak” is jelen vannak, az egészségünket pedig úgy tudjuk támogatni, ha a „jók” és „rosszak” megfelelő arányát fenntartjuk.

 

Ezt az óriási számot látva talán már nem is olyan meglepő, hogy ezek az apró lények a bélrendszerünkben élve a testi és lelki egészségünket egyaránt befolyásolhatják. Az immunrendszerünk megfelelő működését például akár 70%-ban is befolyásolhatják. Éppen ezért olyan fontos az, hogy a bélflóra egészségére mindenki egyre inkább odafigyeljen, nem csak azok, akik emésztési gondokkal küzdenek. A fogyasztók körében növekvő tudatosság pedig egyre nagyobb igényt támaszt a megfizethető, ízletes és egyben a bélflóra egészségére jótékony hatású ételek fogyasztása iránt. Tőlünk megtudhatja, hogyan válaszolhat erre a növekvő fogyasztói igényre.

Egészséges bélflóra, jó közérzet

Az egészségünkre hatással van mindaz, amit elfogyasztunk. Különösen akkor, ha az befolyásolja a bélrendszerünk működését is. Ilyenek például a joghurtban és más savanyított tejtermékekben megtalálható probiotikumok is, melyek a bélflóránk „jó” baktériumait adják.

A kenyérnek pedig prebiotikus szerepe van a táplálkozásunkban. Rostjai táplálják a bélben lévő jó baktériumokat, elősegítve ezzel azok fejlődését, végső soron pedig a testi-lelki egyensúlyunk megteremtését.

A kenyérsütés művészete az egészséges bélflóra tudományával ötvözve

A kenyér művészete már 250 generáció óta életünk középpontjában áll.

Mindennapjaink részévé vált, mely a friss illatának, ropogós héjának, nagyszerű ízeinek, valamint a textúrája sokféleségének köszönheti mind a mai napig hatalmas rajongótáborát. Most pedig képzelje el, milyen nagyszerű is lenne, ha pont a kenyér lenne az, amelyre az emberi bélrendszernek mindennap szüksége lenne ahhoz, hogy megfelelően működhessen. 

Bár a kenyér nagyszerűsége éppen az egyszerűségben rejlik, a bélbarát kenyér elkészítésének titka mégis egyszerre tudomány és művészet is. A Puratosnál több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezünk a sütőipari termékek piacán. Ennek ellenére még ma is folyamatosan kutatunk és fejlesztünk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a fogyasztók körében leginkább népszerű összetevőkből: az ízletes rostoktól kezdve egészen az egészséges bélflórát támogató kovászokig.  Kutatásaink alapján pedig úgy véljük, hogy itt az ideje annak, hogy a pékek és a fogyasztók között végre szó essen a kenyérfogyasztás és az egészséges bélflóra kapcsolatáról.

Megoldásaink

A kenyér, melyet évezredekkel ezelőtt a nyílt lángon sütöttek és amelyet épp ebben a pillanatban vesz ki a helyi pék a kemencéjéből, egészen különböznek egymástól. Egy dologban mégis hasonlítanak: mindkettő gabonából készült. A Puratosnál tudjuk, hogyan hozhatjuk ki legtöbbet az összetevőkből, hiszen rengeteget tanultunk a korábbi generációk sok-sok éves tapasztalataiból. A legújabb termékfejlesztéseinkkel pedig már akár olyan kenyereket is készíthet, melyekkel támogatható a bélflóra egészsége. 

Hagyatkozzon a Puratos sütőiparban szerzett évszázados tapasztalatára, melynek köszönhetően olyan megoldásokat kínálunk Önnek, amivel egyszerre készíthet jó ízű és a bélflóra egészségére jótékony hatással bíró kenyereket. Tegyen a bélflóra egészségéért!

Felkeltették megoldásaink az érdeklődését? Vegye fel a kapcsolatot a termékszakértőjével. 

Inspirálódjon