Mit jelent a célzott táplálkozás?

A különböző népességcsoportok eltérő táplálkozási igényekkel rendelkeznek

“A világ fogyasztóinak 70%-a úgy véli, hogy az élelmiszer személyes ügy, és igazodnia kell az egyéni igényekhez.” – Taste Tomorrow

A táplálkozás egy élő tudomány, amelynek alkalmazkodnia kell az egyének egyedi igényeihez és kihívásaihoz. A mai világban egyre növekvő számú elhízással, krónikus betegségekkel és alultápláltsággal szembesülünk, melyek összefüggésbe hozhatók a kiegyensúlyozatlan étrenddel. Emellett az idősödő népességet és az intoleranciákkal kapcsolatos új kutatásokat is figyelembe kell venni, amikor ezeket a fogyasztói csoportokat célzott megoldásokkal kezeljük.

Egyértelműen szükség van olyan megoldásokra, amelyek túlmutatnak az 'általános megközelítés' elven. Az idősödő népességnek más táplálkozási igényei vannak, mint a felnőtteknek általában. Világszerte 3 emberből 1 mérsékelt vagy súlyos élelmiszerbizonytalansággal küzd, ami felveti a kérdést a megfizethető és tápanyagban gazdag élelmiszerek iránti igényről az egész világon. Ezen eltérő táplálkozási igények és statisztikák megértése kulcsfontosságú a táplálkozási megoldások kidolgozásában.

A célzott táplálkozás trend kezelése

A Puratosnál elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy minden fogyasztói profil számára megfelelő megoldásokat kínáljunk. A fogyasztói kihívások alapján ez magában foglalja bizonyos összetevők beépítését vagy eltávolítását, miközben megfelelünk az igényeiknek. Ez továbbá azt jelenti, hogy naprakészen követjük a legújabb tudományos fejleményeket és a változó fogyasztói igényeket.

Magas fehérjetartalom: Az Egészségügyi Világszervezet irányelvei napi 0,75 g fehérje/kg testsúly bevitelét javasolják különböző állati és növényi forrásokból. Bár világszerte nem jellemző a fehérjehiány, bizonyos csoportoknak ajánlott magasabb mennyiséget fogyasztani:

  • Idősebb korosztály: A megnövekedett fehérjebevitel segít csökkenteni az életkorral összefüggő izomleépülést és megelőzni a szarkopéniát.
  • Felépülésben lévők: A fehérje támogatja a gyógyulást és a szövetek regenerálódását.
  • Alultápláltak: Amikor élelmiszerhiány áll fenn, a megfelelő fehérjebevitel veszélybe kerülhet.
  • Fogyni vágyók: A fehérje csökkenti az éhségérzetet és szabályozza az étvágyat. Ez segít, a kevesebb zsír vagy szénhidrát bevitelében.
  • Sportolók: A fehérje támogatja az izomregenerációt és az erőnlétet.
A célzott táplálkozást támogató megoldásaink
Silk Cremfil Vanilla RSPO SG
Vanília ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Topfil Feketeribizli 60%
Feketeribizlit tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Mangó 50% gyümölcstöltelék
Mangó darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Cakemix Supersoft PF SR
Vaníliás ízű, sütő- és cukrászipari keverék, omlós piskóta készítéséhez
Choco Cakemix Supersoft PF SR
Csokoládéport tartalmazó, sütő- és cukrászipari keverék, kakaós ízű omlós piskóta készítéséhez
Topfil Erdei Áfonya 60%
Erdei áfonyaszemeket tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Málna 60%
Málna gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb süto- és cukrászipari termékek készítésére
Topfil Meggy 50%
Meggy darabokat tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítéséhez
Topfil Sárgabarack 60%
Sárgabarackot tartalmazó gyümölcstöltelék leveles tészták és egyéb sütő- és cukrászipari termékek készítésére
Classic Citrom CL
Citrom gyümölcskészítmény krémek, masszák, töltelékek, fagylaltok, tészták, pudingok, zselék ízesítésére
Classic Eper CL
Eper gyümölcskészítmény krémek, masszák, töltelékek, fagylaltok, tészták, pudingok, zselék ízesítésére
Classic Narancs CL
Narancs gyümölcskészítmény krémek, masszák, töltelékek, fagylaltok, tészták, pudingok, zselék ízesítésére
Classic Sárgabarack CL
Sárgabarack gyümölcskészítmény krémek, masszák, töltelékek, fagylaltok, tészták, pudingok, zselék ízesítésére
Festipak
Folyékony cukrász habalap hozzáadott cukor nélkül
Belcolade Dark C501J Malt Ét CT
Cacao-Trace étcsokoládé hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel, 55% kakaó szárazanyag tartalommal
Belcolade Milk O3X5J Malt Tej CT
Cacao-Trace tejcsokoládé hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel, 33% kakaó szárazanyag tartalommal.
Belcolade White X605J Malt Fehér CT
Belga fehér csokoládé hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel, 27% kakaó szárazanyag tartalommal, Cacao-Trace változatban
Puravita Körndlmischung CL
Rozstöretet, lenmagot és zabpelyhet tartalmazó sütőipari keverék, kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Softgrain Sprouted Rye CL Gabonamagvak és Magvak
Rozskovásszal főzött és átitatott, csíráztatott, fermentált teljes rozsszemek egyedi, édes ízzel.
Softgrain 5 CL
Kovászlében főzött magkeverék
Puravita Integrale
Sütőipari keverék teljes kiőrlésű lisztből készült sütőipari termékek készítésére
Fogyasztói betekintések

Fogyasztói betekintések

A Taste Tomorrow kutatás szerint a fogyasztók egyre inkább tudatában vannak személyes táplálkozási szükségleteikkel, és keresik azokat, akár viselhető technológiai eszközök segítségével is: 

  • A fogyasztók 65%-a egyetért azzal, hogy az élelmiszereknek alkalmazkodniuk kell az életmódjukhoz,
  • A fogyasztók 54%-a érdeklődik az olyan viselhető technológia iránt, amely méri a táplálékbevitelüket és hiányaikat, 
  • 49% úgy véli, hogy ezek a viselhető technológiai eszközök segítenek nekik jobb élelmiszerválasztásokat hozni.

Kapcsolódó cikkek

Gabonacsírák: nagyszerű alapanyag pékáruválasztékának bővítésére!

A csíráztatott gabonaszemek maximálisan kielégítik a fogyasztók egészségesebb termékek iránti igényét.

A csíráztatott gabonaszemek maximálisan kielégítik a fogyasztók egészségesebb termékek iránti igényét.

Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!

Bővítse teljes kiőrlésű termékeinek kínálatát!

A Puratos megoldásai és tippjei a legjobb teljes kiőrlésű és magvas kenyerek, illetve pékáruk készítéséhez.

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Útmutató az egészségesebb, eladhatóbb termékek előállításához

Az étrend a legnagyobb életmódbeli tényező, amely befolyásolja az emberek egészségét, ezáltal mi, mint élelmiszeripari vállalat, jelentős szerepet játszunk fogyasztóink egészségének és jó közérzetének megőrzésében, szerte a világon.

Egészségesebb cukrászsütemények, kompromisszumok nélkül: Cakemix Supersoft

Cukrászsütemények kevesebb cukorral, a megszokott ízzel

Tudjon meg többet arról, hogy a Puratosnál hogyan segíthetünk Önnek csökkenteni cukrászsüteményei cukortartalmát anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízek terén. Fedezze fel az egészségesebb lehetőségeket.

Egészség & Jó közérzet

Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk a hasznos tápanyagok piacra juttatásában. Ezért minden tevékenységünkbe beépítjük a táplálkozási szempontokat.

Növényi alapú

Fedezze fel a Puratos növényi alapú megoldásait az egészségesebb, fenntartható sütés érdekében. Élvezze az ízt és a textúrát innovatív termékeinkkel.