“A világ fogyasztóinak 70%-a úgy véli, hogy az élelmiszer személyes ügy, és igazodnia kell az egyéni igényekhez.” – Taste Tomorrow
A táplálkozás egy élő tudomány, amelynek alkalmazkodnia kell az egyének egyedi igényeihez és kihívásaihoz. A mai világban egyre növekvő számú elhízással, krónikus betegségekkel és alultápláltsággal szembesülünk, melyek összefüggésbe hozhatók a kiegyensúlyozatlan étrenddel. Emellett az idősödő népességet és az intoleranciákkal kapcsolatos új kutatásokat is figyelembe kell venni, amikor ezeket a fogyasztói csoportokat célzott megoldásokkal kezeljük.
Egyértelműen szükség van olyan megoldásokra, amelyek túlmutatnak az 'általános megközelítés' elven. Az idősödő népességnek más táplálkozási igényei vannak, mint a felnőtteknek általában. Világszerte 3 emberből 1 mérsékelt vagy súlyos élelmiszerbizonytalansággal küzd, ami felveti a kérdést a megfizethető és tápanyagban gazdag élelmiszerek iránti szükségletről az egész világon. Ezen eltérő táplálkozási igények és statisztikák megértése kulcsfontosságú a táplálkozási megoldások kidolgozásában.
A Puratosnál elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy minden fogyasztói profil számára megfelelő megoldásokat kínáljunk. A fogyasztói elvárások alapján ez magában foglalja bizonyos összetevők beépítését vagy eltávolítását, miközben megfelelünk az igényeiknek. Ez továbbá azt jelenti, hogy naprakészen követjük a legújabb tudományos fejleményeket és a változó fogyasztói igényeket.
A fehérjék egyre nagyobb figyelmet kapnak a táplálkozási trendekben, hiszen a tudatos fogyasztók körében ma már kulcsszerepet játszanak az egészséges életmód kialakításában.
Magas fehérjetartalom: Az Egészségügyi Világszervezet irányelvei napi 0,75 g fehérje/kg testsúly bevitelét javasolják különböző állati és növényi forrásokból. Bár világszerte nem jellemző a fehérjehiány, bizonyos csoportoknak ajánlott magasabb mennyiséget fogyasztani:
A Taste Tomorrow kutatás szerint a fogyasztók egyre inkább tudatában vannak személyes táplálkozási szükségleteikkel, és keresik azokat, akár viselhető technológiai eszközök segítségével is:
Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk a hasznos tápanyagok piacra juttatásában. Ezért minden tevékenységünkbe beépítjük a táplálkozási szempontokat.
Fedezze fel a Puratos növényi alapú megoldásait az egészségesebb, fenntartható sütés érdekében. Élvezze az ízt és a textúrát innovatív termékeinkkel.