Változtasson az emberek és a bolygó egészségéért

“A magyar fogyasztók 57% vásárol legalább havonta növényi alapú összetevőkből készült ételeket.” – Taste Tomorrow

Ami a közösség tagjai által kezdeményezett, állatkínzás elleni mozgalomként indult, mára élelmiszer-forradalommá vált. Ez a változás nem csak az állati eredetű termékek elkerüléséről szól, hanem a változatos élelmiszerválasztásról és azok környezeti hatásainak felismeréséről. A fogyasztók jelenleg olyan lehetőségeket keresnek, amelyek pozitívak számukra, illetve a bolygó számára is, és preferenciáik egyre inkább a növényi alapú alternatívák felé irányulnak.

A kutatások azt mutatják, hogy a növényi alapú élelmiszerek általában kevesebb kalóriát és telített zsírt tartalmaznak, valamint koleszterin csökkentő hatásal bírnak, miközben magasabb rosttartalommal rendelkeznek, mint állati eredetű társaik. Ezért a növényi alapú alternatívák fogyasztása egészséges lépés jelent a kiegyensúlyozott, változatos étrend felé.


 

A növényi alapú élelmiszerek elterjedése

Az Innova Market Insights szerint a növényi alapú szegmens az élelmiszeripar egyik leggyorsabban növekvő területe, amit a legfrissebb statisztikák is alátámasztanak:

  • A péksütemények és édességek termékbevezetései évről évre 61%-kal nőttek.
  • A sütőipari összetevők és keverékek 60%-kal növekedtek.
  • A kekszek és aprósütemények 43%-kal emelkedtek.

A Puratos élen jár a növényi alapú innovációban

A Puratosnál elkötelezettek vagyunk a tojás, a tejtermékek és a vaj helyettesítésére szolgáló, növényi alapú alternatívák fejlesztése iránt, anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az íz, a textúra, a funkcionalitás vagy a biztonság tekintetében.

Elkötelezettek vagyunk:

  • A növényi alapú termékeinkben lévő állati eredetű összetevők 100%-os eltávolítása iránt.
  • Olyan növényi alapú megoldások megalkotása iránt, amelyek a lehető leginkább táplálóak.
  • Termékeink természetességének biztosítása iránt.

Természetesen növényi alapú megoldások széles választékát kínáljuk, beleértve a kenyérkeverékeket, adalékokat, kovászokat, speciális gabonákat, speciális zsírokat, tükörzseléket, gyümölcstöltelékeket és étcsokoládét.

Célunk, hogy javítsuk növényi alapú összetevőink táplálkozási profilját, és olyan kreatív receptekbe illesszük be őket, amelyek egyensúlyt teremtenek az íz és az egészség között.

Válasszon növényi alapú termékeket a Puratostól

Növényi alapú termékkínálatunkkal inspirációt, kiváló ízt és textúrát, valamint a pozitív cselekedet örömét kívánjuk nyújtani az Ön számára. Így gondoskodhat Önmagáról, fogyasztóiról és bolygónkról egyaránt. 

Növényi alapú megoldásaink
Easy Croissant CL
Növényi alapú keverék leveles termékek készítéséhez
Quick Step Croissant CL
Sütőipari adalékanyag fagyasztott sütőipari termékek készítéséhez
Mimetic 32 RSPO SG növényi alapú, prémium zsiradék (rúd/tömb)
100%-ban növényi alapú, prémium zsiradék, amely lehetővé teszi a magas minőségű késztermékek megalkotását.
Soft'r Alpaga CL
Sütőipari adalékanyag a puhaság és frissesség növelésére (6-14 nap közötti eltarthatóság)
Sunset Glaze CL Tojás-, és Tejmentes felületi fény
A Sunset Glaze CL, egy növényi alapú felületi fény a tojás helyettesítésére, mely ragyogó felületet és színt biztosít a késztermékeknek, összhangban a fogyasztói trendekkel.
Puravita Integrale
Sütőipari keverék teljes kiőrlésű lisztből készült sütőipari termékek készítésére
Cremfil Classic Vanilla RSPO SG
Vanília ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Cremfil Classic Toffee RSPO SG
Toffee ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Cremfil Classic Cocoa RSPO SG kakaós ízű üzemkész krém
Üzemkész, sütésre, gépi töltéshez és fagyasztásra alkalmas, növényi alapú kakaós ízű krémtöltelék, amely szobahőmérsékleten tárolva hosszú eltarthatósággal bír (minimum 1 hét). Ideális péksütemények és cukrászati termékek számára.
Coldfil Vanilla RSPO SG
Vaníliás ízű üzemkész krém, sütő és cukrászipari felhasználásra
Ambiante Topping
Édes ízű, színezhető díszítő habalap
Silk Cremfil Vanilla RSPO SG
Vanília ízű üzemkész krém, sütő- és cukrászipari felhasználásra
Silk Cremfil Cocoa RSPO SG
Kakaós ízű krémtöltelék sütőipari és cukrászati felhasználásra. Sütés- és fagyasztásálló.
Fogyasztói betekintések

Fogyasztói betekintések

Taste Tomorrow kutatásunk szerint a növényi alapú étrend motivációja kettős. Egyrészt egészségesnek, másrészt környezetbarátnak tartják: 

  • A magyar fogyasztók 51%-a egyetért azzal, hogy a növényi alapú élelmiszerek pozitív hatással vannak a környezetre
  • 53%-uk pedig úgy gondolja, hogy a növényi alapú élelmiszerek egészségesebbek, mint az állati eredetűek.

Kapcsolódó cikkek

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Egy fenntarthatóbb jövő megteremtése a Puratos összetevőivel

Emelje magasabb szintre a sütés színvonalát a Puratos fenntarthatóbb összetevőivel. Fedezze fel megoldásainkat - Sunset Glaze, Ambiante, Mimetic, Belcolade növényi alapú csokoládé - amelyek alkalmazásával csökkentheti a környezetre gyakorolt hatását. Csatlakozzon hozzánk egy fenntarthatóbb jövő kialakításában.

Amiért a növényi alapú táplálkozás át fogja alakítani az élelmiszeripart

Amiért a növényi alapú táplálkozás át fogja alakítani az élelmiszeripart

Mégis minek tudható be a növényi alapú táplálkozás gyors elterjedése? Egy állatkínzások ellen fellépő helyi közösség kezdeményezéséből indult ki, azóta pedig trenddé nőtte ki magát.

Egészség & Jó közérzet

Célunk, hogy aktív szerepet vállaljunk a hasznos tápanyagok piacra juttatásában. Ezért minden tevékenységünkbe beépítjük a táplálkozási szempontokat.

Egészséges bélflóra

Fedezze fel a Puratos Egészséges bélflóra termékcsaládját az egészségesebb, bélbarát sütőipari megoldásokért. Élvezze az ízletes és tápláló sütési élményt innovatív termékeinkkel.

HIVATKOZÁSOK:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food