A csokoládés tart egy igazi luxus desszert, amelyet a gazdag, selymes csokoládékrém és a ropogós, vajas tésztakéreg tesz különlegessé. Ezek az elegáns édesség tökéletes ünnepi alkalmakra, de akár a mindennapok édes kényeztetésére is kiváló választás.
A csokoládés tart egy ropogós, vajas tésztakosár, amelyet gazdag csokoládékrémmel töltenek meg. Nem tévesztendő össze a csokoládétortával, amely inkább süteményszerű. A tökéletes tart titka:
A Puratosnál hisszük, hogy a kivételes csokoládés tart alapja a prémium minőségű alapanyag. Cacao-Trace fenntartható kakaóprogramunknak köszönhetően Ön nemcsak ízletes és különleges csokoládés desszerteket készíthet, hanem egyúttal hozzájárul a kakaótermesztők megélhetésének javításához is – egy etikusabb és fenntarthatóbb jövőért, mindannyiunk számára.
Prémium belga csokoládétáblákhoz, kivételes ízvilággal: Belcolade csokoládé – Szakemberek számára készült, selymes és kifinomult íz, amely feldobja a klasszikus és merészebb recepteket is.
Egyedi és autentikus ízélményt nyújtó csokoládés tartokhoz: Belcolade Origins – Egy adott kakaótermő vidékről származó, eredetszelektált csokoládék, jellegzetes és karakteres ízprofilokkal.
Költséghatékony gyártáshoz: Carat bevonók – A valódi csokoládé praktikus alternatívája, amely biztosítja az állandó minőséget, stabilitást és megfelelő állagot a nagy volumenű gyártáshoz.
Egészségtudatos fogyasztóknak, ízkompromisszum nélkül: Belcolade malt csokoládé – Ízletes csokoládé, amely az egészségtudatosság jegyében készült – hozzáadott cukor nélkül, mégis teljes ízélményt nyújt.
Sokoldalú és ízletes töltelékekhez: Carat töltelékek – Kiváló ízű és rendkívül sokoldalúan felhasználható töltelékek széles választéka, különféle ízvilágban és funkcionális tulajdonságokkal.
Gyümölcsös csokoládés tartokhoz: Puratos gyümölcstöltelékek – Sütésállóak és és tökéletesen illeszkednek az Ön receptjeihez – így még finomabb és megbízható miőségű lesz minden terméke.
Szakértelmünkkel és megoldásainkkal minden típusú gyártást támogatunk – legyen az kézműves vagy ipari.
A csokoládés tart gazdag múltra tekint vissza, amely egészen a cukrászművészet korai időszakáig nyúlik vissza. Eredetileg a nemesség számára készült, luxus desszertként, de az idők során világszerte kedvelt finomsággá vált.
A csokoládés tart eredete az európai arisztokrácia fényűző konyháihoz köthető, ahol tehetséges cukrászok készítettek lenyűgöző desszerteket, hogy elkápráztassák megrendelőiket. Ahogy a csokoládé a 17–18. században egyre jobban elérhetőbbé vált, a csokoládés tart népszerűsége is túllépett az előkelő körökön. A 19. századra már a legtöbb európai cukrászdában megtalálható volt.
Napjainkban a csokoládés tartot kifinomult íze és elegáns megjelenése miatt népszerű. Legyen szó különleges alkalomról vagy ünnepi összejövetelről, ez a desszert egy időtlen klasszikus, amely minden csokoládérajongó szívét meghódítja.
A csokoládés tart általában ropogós, vajas tésztával és gazdag csokoládékrémmel készül. A csokoládépitének puhább, levelesebb tésztája van, és különféle töltelékekkel készülhet, például csokoládépudinggal vagy mousse-szal. A csokoládétartlet pedig a csokoládés tart kisméretű változata – tökéletes elegáns tálaláshoz vagy vendégváró falatként.
Fedezze fel, hogyan teheti még finomabbá a pain au chocolat receptjét a Puratos sütőipari és csokoládé-alapanyagaival, valamint megoldásaival.
A Puratosnál professzionális megoldásainkkal segítjük a csokoládékészítőket abban, hogy ízletes és fenntarthatóbb csokoládészeleteket alkothassanak.
Fedezze fel az ekler fánk történetét, és tartson velünk, miközben megismerjük az általa ihletett különféle változatokat. A klasszikus recepttől, amely pillanatok alatt elfogy, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolásokig, amelyek a legfrissebb fogyasztói trendekre adnak választ.