Az ekler fánk: a francia cukrászat egyik legismertebb desszertje

AZ EKLER FÁNK

A sokák által kedvelt ekler fánk egy francia desszert, amely lágy, könnyed tésztát ötvöz gazdag csokoládékrémmel, a tetején fényes csokoládébevonattal. De miért ragaszkodnánk csak a hagyományos változathoz?

A Puratos a cukrászati és sütőipari alapanyagok, valamint megoldások egyik vezető szakértője. Célunk, hogy a cukrászok és pékek számára mindent biztosítsunk, amire szükségük lehet ahhoz, hogy ekler fánk kínálatukat még magasabb szintre emeljék. Szakértelmünkkel és széles termékválasztékunkkal azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük partnereink mindennapi munkáját, és hozzájáruljunk vállalkozásuk sikeréhez.

Fedezze fel velünk, milyen lehetőségeket rejt magában az ekler fánk– a generációk óta kedvelt klasszikus recepttől egészen a kreatív, egészségtudatos és fenntartható újragondolásokig, amelyek a legújabb fogyasztói elvárásokra adnak választ.

INSPIRÁCIÓ

Kapcsolódó receptek

Az ekler fánk rövid története

Gondolkodott már azon, honnan származik az Ekler fánk?

A choux tészta története egészen az ókorig nyúlik vissza – először egy sós recept formájában jelent meg egy 1. századi római szakácskönyvben. Édes desszertként való fejlődése a 16. századi Franciaországban kezdődött, amikor Medici Katalin, olasz nemesasszony, férjhez ment III. Henrik francia királyhoz, és magával vitte a receptet a francia udvarba.

A choux tészta népszerűsége és a francia cukrászok kreativitása vezetett az Ekler fánk megszületéséhez – egy igazi francia cukrászati remekműhöz. A 19. században a habzsák feltalálása tovább tökéletesítette ezt a finomságot, és megadta jellegzetes, hosszúkás formáját.

Az Ekler fánk – amelynek neve érdekesen „villámot” jelent – ma már világszerte hódít. A kifinomult cukrászat szimbóluma, amelyért desszertkedvelők és profi cukrászok egyaránt rajonganak.

Tekintse meg

Inspirálódjon koncepcióinkból

Crumb cake vagyis a közkedvelt morzsasüti: Professzionális sütési megoldások a tökéletes textúráért

Morzsasüti

Fedezze fel a Morzsasüti történetét, és csatlakozz hozzánk, miközben feltárjuk az általa inspirált különböző variációkat. A klasszikus recepttől, amely Németországból eljutott az Egyesült Államokba, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig, szemmel tartva a legújabb fogyasztói trendeket.

Rákóczi túrós: A magyar desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz

Rákóczi túrós

Fedezze fel a Rákóczi túrós történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.

Rigó Jancsi: A romantikus történet ihlette csokoládés desszert

Rigó Jancsi

Fedezze fel a Rigó Jancsi történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.

Zserbó: A réteges magyar sütemény, amely minden ünnepi asztal dísze

Zserbó

Fedezze fel a Zserbó történetét, és csatlakozzon hozzánk, miközben bemutatjuk az általa inspirált különböző variációkat. A hagyományos magyar recepttől, amely generációkon át öröklődött, egészen a kreatív, egészségesebb és fenntarthatóbb újragondolt változatokig.