Fogyasztói trend - Egészség

A fogyasztók egészséggel kapcsolatos elvárásai egyre nagyobbak. Az egészséges táplálkozás egyszerre jelent többet és kevesebbet.

Az emberek egyre tudatosabbá válnak a táplálkozással kapcsolatban. Manapság jobb, egészségesebb alternatívákat választanak a rendelkezésre álló élelmiszerek közül. Emellett a fogyasztók elvárják, hogy az ételek ne csak fizikai értelemben legyenek egészségesek. Felismerik, hogy a bélrendszer egészsége, a szellemi jóllét és a jól működő immunrendszer egymástól elválaszthatatlanok. A Taste Tomorrow 2019-es kutatása óta a havonta legalább egyszer növényi alapú termékeket vásárló fogyasztók aránya 60%-ra, vagyis csaknem a duplájára nőtt. Hogy hozzájárulhassunk ehhez a növekvő trendhez, a Puratos bemutatja a növényi a jövő koncepcióját.

Olvasson tovább a témában

Amiért a növényi alapú táplálkozás át fogja alakítani az élelmiszeripart

Amiért a növényi alapú táplálkozás át fogja alakítani az élelmiszeripart

Mégis minek tudható be a növényi alapú táplálkozás gyors elterjedése? Egy állatkínzások ellen fellépő helyi közösség kezdeményezéséből indult ki, azóta pedig trenddé nőtte ki magát.

Fedezze fel a trendhez kapcsolódó termékeinket

Softgrain Sprouted Rye CL

Softgrain Sprouted Rye CL

Az északi országokban, ahol a rozskenyér az étrend fontos részét képezte, a rozsszemeket vízbe áztatták, hogy megpuhuljanak és így fogyasztásra készek legyenek. Ma is sok német és skandináv pék használja ezt a módszert kenyerének elkészítéséhez. A Softgrain a rozsszemek előfőzésének ezen a folyamatán alapul.

Sapore

Sapore

A Puratos kovásszal kapcsolatos több mint 25 éves szakértelme, a különböző gabonafélék és lisztek, a mikroorganizmusok és fermentálási módszerek széles választéka a Sapore kiváló minőségű megoldásaiban egyesülnek. A Sapore segít Önnek a megújulásban, és lehetővé teszi, hogy egyedi jelleget adjon meglévő pékáruinak.

Inspirálódjon ízletes receptjeink egyikéből

Zamatos kovászos cipó

Zamatos kovászos cipó

Különlegesen hosszú, 48 órás érésű kovászt tartalmazó cipó.

Ókovász teljes-magvas

Ókovász teljes-magvas

Csíráztatott rozsmagvakkal és teljes kiörlésű liszttel készült teljes-magvas kenyér.

Ismerje meg a további trendeket

Frissesség

Frissesség

A fogyasztók minőségérzékelését a frissesség határozza meg, ezért érdemes a frissesség élményének átadására törekedni. Az illat, a sütés ideje, a rövid polcélettartam, a megjelenés és a ropogósság mind nagyon fontos.

Kényelem mindenek felett

Kényelem mindenek felett

A fogyasztók az egyre elfoglaltabb életük mellett a legnagyobb kényelmet igénylik. Ma a fogyasztók egyszerű, online rendelési és szállítási megoldásokat várnak el.

Kézműves

Kézműves

A fogyasztók a szakértelmet keresik, és hajlandóak többet fizetni a kézműves termékekért. Jelenleg a kézműveseket tartják a legmegbízhatóbb vásárlási helynek a higiénia és az élelmiszerbiztonság tekintetében.