Az élelmiszertermelés módja hatással van mind az emberek egészségére, mind a bolygónkra. Ezért a Puratos kutatási és fejlesztési tevékenységének középpontjában a kezdetektől fogva az Egészség és jó közérzet áll. Célunk, hogy a lehető legegészségesebb tápanyagtartalmú termékeket kínáljuk, anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az íz, az állag, a minőség vagy a biztonság terén.

A tudománynak köszönhetően folyamatosan fejlesztjük termékkínálatunkat, hogy jobbak és egészségesebbek legyenek. Növeljük az olyan erős összetevők, mint a gyümölcsök, rostok és teljes kiőrlésű gabonafélék jelenlétét termékeinkben. Törekszünk arra , hogy csökkentsük az olyan összetevők jelenlétét, mint a só, bizonyos zsírok és cukrok.

Emellett a Puratos saját kutatási programja, a Taste Tomorrow lehetővé teszi számunkra, hogy mélyreható betekintést nyerjünk a globális és helyi fogyasztói magatartásba, attitűdökbe és választásokba. Ezt szem előtt tartva kínáljuk a megfelelő termékkínálatot, hogy lefedjük a fogyasztók átláthatóságra vagy növényi alapú alternatívákra vonatkozó igényeit.

Fedezze fel a teljes Egészség & Jó közérzet termékkínálatot.

Egészség & Jó közérzet a Puratosnál

Az egészség & jó közérzetre összpontosító szemléletünk 10 építőelemből áll. Míg az egészségre vonatkozó részt a tudomány támasztja alá, a jó közérzetre vonatkozó rész a fogyasztók azon felfogásához kapcsolódik, hogy az ilyen típusú élelmiszerek jobbak számukra.  

GABONÁK & magvak

Növeljük a gabonafélék és magvak mennyiségét termékeinkben. Emellett a gabonát, teljes kiőrlésű gabonát és magvakat magas arányban tartalmazó pékáruk fogyasztásának ösztönzése érdekében támogatjuk a teljes kiőrlésű változatok használatát. Ez világszerte segít a fogyasztóknak abban, hogy elérjék a rostbevitel ajánlott napi szintjét.

A CUKOR mennyiségének csökkentése

A Puratos a csökkentett cukortartalmú cukrász- és csokoládétermékek teljes választéka révén járul hozzá a cukorfogyasztás mértékének csökkentéséhez. Emellett a meglévő recepteket is átdolgozzuk azzal a céllal, hogy legalább 3%-kal csökkentsük a cukortartalmat. Törekedünk arra, hogy a cukor eltávolítása, csökkentése és/vagy helyettesítése ne legyen negatív hatással sem a termékek ízére, sem az állagára.

Több GYÜMÖLCS

Amikor csak lehetséges, növeljük a töltelék gyümölcstartalmát vagy a gyümölcstöltelék tartalmát a késztermékben.

A ZSÍR mennyiségének csökkentése

Célunk a zsírok – különösen az alacsony tápértékkel bíró zsírok – használatának kihagyása vagy mérséklése, illetve jó tápértékkel bíró zsírokkal való helyettesítése. Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy eltávolítsuk a transzzsírsavakat, és egészségesebb zsírforrásokkal helyettesítsük őket.

A SÓ mennyiségének csökkentése

Megoldásokat kínálunk a pékárukban lévő só mennyiségének csökkentésére, hogy segítsünk a fogyasztóknak betartani az Egészségügyi Világszervezet ajánlásában szereplő napi 5 g bevitt sómennyiséget.

CLEAN(ER) label - ÁTLÁTHATÓBB címke

Egyre több fogyasztó szeretné elkerülni a nemkívánatosnak ítélt összetevőket, például az adalékanyagokat, a mesterséges színezékeket és az aromákat. A Puratos átlátható és egyértelműbb címkealternatívákat kínál, amelyek lehetővé teszik a késztermékek összetevőlistájának rövidebb, világosabb és átláthatóbb megjelenítését.

ORGANIKUS

A természetesebb termékek iránti növekvő kereslet kielégítésére a Puratos, amikor csak lehetséges, bioalternatívát kínál anélkül, hogy kompromisszumot kötne az íz, az állag és az általános funkcionalitás terén.

GLUTÉNMENTES

Mivel egyre több ember igyekszik kerülni a glutént a táplálkozása során, a Puratos – amikor csak lehetséges – táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott, gluténmentes alternatívákat kínál az íz és az állag romlása nélkül.

NÖVÉNYI alapú

Azzal járulunk hozzá a jobb bolygóhoz, hogy olyan növényi alapú alternatívákat kínálunk, amelyek íze, állaga és funkcionalitása a lehető legközelebb áll a hagyományos megfelelőjükéhez.

Egészséges Bélflóra

A bélrendszer egészsége és az általános egészség közötti kapcsolat jól ismert a fogyasztók körében: az egészséges bélrendszer pozitívan befolyásolja mind a fizikai, mind a mentális egészséget. A Puratos Egészséges Bélflóra termékcsaládjában található alapanyagok mindegyike tartalmaz bélrendszeri egészséget elősegítő komponenseket, például bizonyos típusú rostokat, amelyek támogathatják a fogyasztók bélrendszeri egészségi állapotát.

Egészséges Bélflóra

Egészséges bélflóra

Az egészséges bélflóra a kulcs a jó közérzethez! A fogyasztók egyre tudatosabban foglalkoznak a bélflórájuk egészségével, mely egyre nagyobb igényt támaszt az egészséges élelmiszerek iránt.

Tudjon meg többet!

Eszközök és szolgáltatások

Eszközök és Szolgáltatások

Legyen szó új termékek kifejlesztéséről, vagy a meglévő megoldások átalakításáról, alkalmazkodunk a fogyasztói elvárásokhoz

Tudjon meg többet!

A Puratos

fő elvei a táplálkozás területén

A termékek tápértékének növelése

01

A termékek tápértékének növelése

Minden termékfejlesztésünknél az optimális tápérték megtartására törekszünk, anélkül, hogy az íz élvezhetősége csökkenne.

Kutatás

02

Kutatás

Szívügyünk, hogy tudósokkal összefogva menedzseljük és támogassuk a kutatásokat, fogyaztóink egészsége és elégedettsége érdekében.

Tapasztalatok megosztása

03

Tapasztalatok megosztása

Megosztjuk fogyasztóinkkal tudásunkat és tapasztalatainkat, biztosítjuk számukra a fogyasztói szokásokba való betekintést a táplálkozási tudnivalókkal együtt.

Táplálkozási Irányelvek

Töltse le Irányelveink listáját!