Sacher fánk

Összetevők

Technológia

Tészta

Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk és gömbölyítsük 50 grammos egyenlő részekre. A fánkokat helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza az első oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on.


Töltelék

A sütést követően hagyjuk azokat kihűlni. Vágjuk félbe a fánkot, a közepére húzzunk egy csíkot a Topfil Sárgabarack 60%-os gyümölcstöltelékkel, majd a kakaóporral felvert Italmaxot tegyük nyomózsákba és töltsük be a közepét, végül helyezzük rá a tetejét.


Felület

A csomagoláson megadott paraméterek szerint temperáljuk a Belcolade csokoládét majd vonjuk be vele a termék felületét.


Receptünket az alábbi linkre kattintva letöltheti nyomtatásra alkalmas változatban.

Kapcsolódó receptek
Klasszikus fánk
Készítse el a fánkszezon legklasszikusabb darabját
Eszterházy fánk
Lepje meg fogyasztóit egy különleges textúrájú fánkkal, melyben az ismerős ízek dominálnak.
Sárgabarackos fánk
Helyezze előtérbe az egészségesebb lehetőségeket. Készítse el a Sárgabarackos fánk receptünket, mely több gyümölcsöt és kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz.
Csokoládé háncsos habos fánk
Csokoládé háncsos habos fánk