Klasszikus fánk

Összetevők

Technológia

Tészta

Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassúés 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk és gömbölyítsük 50 grammos egyenlő részekre. A fánkokat helyezzük az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza azelső oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on.


Felület

A sütést követően hagyjuk azokat kihűlni. Végül hintsük meg a fánkok felületét ízlés szerint porcukorral.


Receptünket az alábbi linkre kattintva letöltheti nyomtatásra alkalmas változatban.

Kapcsolódó receptek
Eszterházy fánk
Lepje meg fogyasztóit egy különleges textúrájú fánkkal, melyben az ismerős ízek dominálnak.
Sárgabarackos fánk
Helyezze előtérbe az egészségesebb lehetőségeket. Készítse el a Sárgabarackos fánk receptünket, mely több gyümölcsöt és kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz.
Sacher fánk
Egy különleges édesség Cacao-Trace csokoládéval, amely a híres Sacher-torta ízeit idézi meg egy könnyed, fánk formájában.
Csokoládé háncsos habos fánk
Csokoládé háncsos habos fánk