Klasszikus fánk

Összetevők

Technológia

Tészta

Az összetevőkből dagasszunk tésztát 6 perc lassúés 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb. 29°C legyen. Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 5 percen keresztül. Pihentetés után osszuk és gömbölyítsük 50 grammos egyenlő részekre. A fánkokat helyezzük az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb. 40 percig 32°C-on. Majd jól szellőző helyen további 10-20 percig bőrösítsük a fánkokat. Süssük a fánk mindkét oldalát 3-3 percig, majd fordítsuk vissza azelső oldalra és süssük további 1 percig 175°C-on.


Felület

A sütést követően hagyjuk azokat kihűlni. Végül hintsük meg a fánkok felületét ízlés szerint porcukorral.


Receptünket az alábbi linkre kattintva letöltheti nyomtatásra alkalmas változatban.