NAGY BÜSZKESÉGGEL ÁPOLJUK ÉS ŐRIZZÜK A SÜTÉS ÉS A CSOKOLÁDÉKÉSZÍTÉS ÖRÖKSÉGÉT

A Puratos ismeri az innováció erejét. Emellett azonban hiszünk a kenyér- és csokoládékészítés hagyományos módjainak megőrzésében. Az innováció és a hagyomány egyesítésével képesek vagyunk a lehető legjobbat kínálni Ön számára.

A természet, a hitelesség és a sokszínűség iránti szenvedélyünk vezetett Kovásztárunk megalapításához. Ez a kenyérkészítés hagyományainak végső bizonyítéka, amely segít megőrizni a természetes erjesztés ősi művészetét. Ugyanezzel a szenvedéllyel igyekszünk megőrizni a belga csokoládé örökségét.

Kenyér

 

A kenyér történetének és világszerte más és más felhasználási és fogyasztási módjainak tanulmányozása révén szereztük meg azt a tudást, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy Önöknek, a fogyasztóknak ebből a termékből a lehető legjobbat kínálhassuk. A kovász története azonban annyira gazdag, hogy nem akartuk kizárólag saját magunknak megtartani. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk a “Maison du Levain” elnevezésű, Kenyérzamat Központot, ahol a látogatók maguk fedezhetik fel a kovász múltját, jelenét és jövőjét. A kovász évek óta a Puratos szenvedélye és biztosak vagyunk benne, hogy a kenyér jövője a múltjában rejlik. Izgatottan és örömmel osztjuk meg az erjesztés ismeretét az ügyfeleinkkel és segítjük őket ízletes, kiváló minőségű kenyerek készítésében – pontosan úgy, mint a régi szép időkben... és a jövőben!

Csokoládé

 

A páratlan ízű belga csokoládé különleges helyet foglal el szívünkben, elvégre a Puratost is Belgiumban alapították. Ezért tehát minden igyekezetünkkel azon hagyományok folytatásán fáradozunk, amelyek belga csokoládét világszerte híressé tették. A Belcolade 30 éve gyárt csokoládét Belgiumban kizárólag a legkiválóbb nyersanyagok felhasználásával, és a belga csokoládékészítés módot alkalmazva. A Belcolade a kakaóvajon kívül nem használ más zsiradékot és csakis természetes vaníliával dolgozik. A Belcolade csokoládéjának íze ezért is sajátos és jellegzetes mely minden fogyasztói  ízlésteszten igencsak jól teljesít. A Belcolade 2008-ban 60 hektár földet vásárolt a mexikói Yucatán-félsziget Chunca (korábban Tikul) településének környékén, ahol a criollo kakaót, a valaha is létezett legrégebbi, legritkább és legkiválóbb fajtát telepítette. Mexikóban öt régi kakaófajta található, ezeket szeretnénk megőrizni egy, a kovásztárhoz hasonló modell alkalmazásával. Hagyományos maja kunyhókat építettünk a területünkön az említett helyi fajták gyűjteményének. Ugyanitt több, mint 300 ezer fát tervezünk ültetni (ebből 66 ezer már új helyén fejlődik) egy vadvédelmi terület létrehozása és a helyi természeti környezet és biológiai sokféleség védelmére, valamint az értékes kakaótörténelem megőrzése érdekében. A Puratos együttműködik a Choco-Story múzeumokkal, hogy megossza a kakaó történetét és bemutassa, hogy miként lesz a babszemekből csokoládé. Ez szintén a világszínvonalú belga csokoládénk népszerűsítésére irányul. Eddig tíz múzeumot nyitottunk, mégpedig a következő városokban: Bruges, Brüsszel, Párizs, Colmar, Prága, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen és Bejrut.

Jobb Élet

A Puratos mindig az embereket helyezi előtérbe. Egyensúlyt teremtünk az innováció és a hagyományok között, hogy biztosítsuk a kiváló minőséget, amely soha nem veszélyezteti értékeinket, és mindent megteszünk azért, hogy sikerünket megosszuk azokkal, akik velünk tartanak az úton.

Bővebben

Közösségek

Harmóniában dolgozunk azokkal a közösségekkel, amelyeknek részei vagyunk: célunk, hogy világszerte biztonságos és stabil jövedelmet biztosítsunk a gazdáknak, és befektessünk az életet megváltoztató oktatási lehetőségek biztosításába a Sütőipari Iskoláinkba.

Bővebben