A Puratos éppen olyan elkötelezett az emberek felé, mint a környezet iránt. Ezért ígérjük, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azoknak a közösségeknek a segítése érdekében, amelyekben tevékenységeinket folytatjuk. Tudásunknak és készségeinknek a nálunk kevésbé szerencsésekkel való megosztásától a biológiai sokféleséget védő és a helyi lakosság életkörülményeit javító fenntarthatósági programokba irányuló befektetésekig. Mindezekre tekintettel Puratos 2016-ban két alapítványt hozott létre

Sütőipari Iskola Alapítvány

The Sütőipari Iskola Alapítvány célja minőségi oktatás biztosítása fejlődő országok hátrányos helyzetű fiataljai számára. 

Amikor a Puratos elkezdte működését Indiában, sok gyermeket vettünk észre az utcán. Fiatalok voltak, akiknek kevés reményük volt a jövőre nézve. A szüleik minimális bért kerestek, és nem tudtak befektetni a gyermekeik oktatásába. Ugyanakkor egyre nehezebbé vált számunkra, hogy szakképzett technológusokat találjunk - ez a küzdelem osztozott ügyfeleinkkel, akik szintén súlyos hiányt szenvedtek a szakképzett pékekből, cukrászokból és csokoládékészítőkből. 

Ezt felismerve született meg ötletünk az első sütőipari iskola létrehozására, melyet néhány évvel később 2014-ben meg is nyitottunk Mumbaiban. Ezt számos új tanintézmény nyitása követte többet között Brazíliában, Mexikóban, Dél-Afrikában, Romániában és a Fülöp-szigeteken.

Programjaink során a tanulókat alapvető oktatásban, majd egy tisztességes megélhetéshez elegendő bér megkereséséhez szükséges gyakorlati oktatásban részesítjük. A résztvevők különböző vállalatoknál fizetés ellenében gyakornokként helyezkedhetnek el.

Emellett elkötelezettséget vállaltunk, hogy végzettek számára eredményeik alapján leányvállalatainknál állást biztosítunk vagy segítséget nyújtunk számukra, hogy ügyfeleinknél találjanak munkát. Reményeink szerint 2030-ig ezer fejlődő országbeli fiatalnak segítünk abban, hogy megvalósítsák szenvedélyüket valamelyik iskolánkban.

Next Generation Cacao Foundation

Next Generation Cacao Foundation célja a Cacao-Trace™ programban részt vevő kakaótermelők közösségek társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi fejlődésének elősegítése.Ez egy nonprofit szervezet, amely a kakaótermelők életszínvonalának javulására törekszik annak biztosításával, hogy az általuk a csokoládé ellátási láncban előállított értékből megkapják tisztességes részüket. Az Alapítvány ezt a Cacao-Trace vásárlói által fizetett prémium, a „Csokoládébónusz” visszaosztásával valósítja meg.

Az alapítvány a csokoládébónuszt begyűjtő és felosztó mechanizmusként működik: Az így befolyó összeg 100%-a visszakerül a termelőkhöz. A működtetési költségeket a Belcolade állja.  

Jobb Élet

A Puratos mindig az embereket helyezi előtérbe. Egyensúlyt teremtünk az innováció és a hagyományok között, hogy biztosítsuk a kiváló minőséget, amely soha nem veszélyezteti értékeinket, és mindent megteszünk azért, hogy sikerünket megosszuk azokkal, akik velünk tartanak az úton.

Bővebben

Örökség

A sütés és a csokoládékészítés az emberiség legrégebbi és legértékesebb készségei közé tartozik. Büszkék vagyunk arra, hogy megőrizzük ezt az örökséget.

Bővebben