Tegyünk félre 40 g kakaóport és 40 g vizet. A dagasztás végén válasszunk le 450 g tésztát, és dagasszuk össze a kakaóporral és a vízzel a színes réteg eléréséhez. Ezután nyújtsuk ki téglalap alakúra, és tegyük félre.
Dagasztás:
Dagasszunk tésztát az összetevőkből 5 perc gyors, majd 4 perc lassú fokozaton.
Tészta hőmérséklet:
16°C
Pihentetés:
1 óra (-18°)
Hajtogatás:
2 dupla hajtás (összesen 16 réteg). Ügyeljünk rá, hogy a színes réteget kell a tetejére helyezni.
Feladás:
70 g
Pihentetés:
30 perc
Feldolgozás:
Nyújtsuk ki a tésztát, amíg el nem érjük a 37 cm széles és 129 cm hosszú méretet. A színes tésztarétegen készítsünk bemetszéseket egy rácsvágóval, hogy dekoratív mintázatot kapjunk. Ezután vágjunk a tésztából 18 cm hosszú és 8 cm széles téglalapokat. Minden darab közepét töltsük meg a Cremfil Classic Cocoa RSPO SG kakaós krémmel, majd hajtsuk rá a tésztát. Ezután kenjünk még krémet a hajtásra, és tekerjük fel a tésztát, hogy a klasszikus pain au chocolat formát kapjuk. A kész darabokat helyezzük szilikonszőnyeggel bélelt tepsire.
Kelesztés:
2 óra, 31°c
Sütés előtti művelet:
Kenjük le a Pain au chocolat felületét Sunset Glaze CLtojásmentes felületi fénnyel.
Sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújhassa a weboldalunk, hogy azonosíthassuk az ismételt látogatásokat és a felhasználói preferenciákat, valamint mérhessük és elemezhessük az oldal forgalmát. Ha többet szeretne megtudni a sütikről - beleértve azok letiltásának módját - tekintse meg a süti szabályzatunkat. Az "Elfogadom a sütibeállításokat" gombra kattintva hozzájárul az összes süti használatához.