Tegyünk félre 40 g kakaóport és 40 g vizet. A dagasztás végén válasszunk le 450 g tésztát, és dagasszuk össze a kakaóporral és a vízzel a színes réteg eléréséhez. Ezután nyújtsuk ki téglalap alakúra, és tegyük félre.
Dagasztás:
Dagasszunk tésztát az összetevőkből 5 perc gyors, majd 2 perc lassú fokozaton.
Tészta hőmérséklet:
18°C
Pihentetés:
1 óra (-18°)
Hajtogatás:
Egy szimpla hajtást végezzünk el a sima tésztánk, majd helyezzük a színes tésztát a tetejére, és végezzünk el egy dupla hajtást úgy, hogy a színes tészta belülre kerüljön. A rétegezés sorrendje: 3 / 1 színes réteg / 6 / 1 színes réteg / 3.
Feladás:
60 g
Pihentetés:
30 perc
Feldolgozás:
Nyújtsuk ki a sima tésztát egy 60 cm széles és 25 cm hosszú téglalappá. Külön nyújtsuk ki a színes tésztát is, majd vágjunk belőle 1 cm vastag csíkokat. Ezeket a színes csíkokat helyezzük a sima tészta tetejére, függőleges irányban, hogy látványos mintázatot kapjunk. Ezután nyújtsuk tovább a csíkokkal borított tésztát, amíg el nem érjük a 120 cm hosszú és 36 cm széles méretet. A kinyújtott tésztából vágjunk 7 cm széles és 15 cm hosszú darabokat. Minden darab közepét kenjük meg a kikvert töltelékkel, majd hajtsuk rá a tésztát úgy, hogy körülbelül 1 cm-es átfedés keletkezzen. Helyezzük őket 8 cm x 8 cm-es négyzet alakú formákba, hogy megtartsák az alakjukat és szépen emelkedjenek sütés közben.
Kelesztés:
2 óra, 31°c
Sütés előtti művelet:
Kenjük le a Pain au chocolat felületét Sunset Glaze CLtojásmentes felületi fénnyel.
Sütiket használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújhassa a weboldalunk, hogy azonosíthassuk az ismételt látogatásokat és a felhasználói preferenciákat, valamint mérhessük és elemezhessük az oldal forgalmát. Ha többet szeretne megtudni a sütikről - beleértve azok letiltásának módját - tekintse meg a süti szabályzatunkat. Az "Elfogadom a sütibeállításokat" gombra kattintva hozzájárul az összes süti használatához.