Málnás Gombafej

Elkészítés

Gomba kéreg: Az összetevőkből gyúrjunk barna linzert. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy kezelhető legyen, majd 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki és szúrjuk ki 4 cm átmérőjű karikával, és lefóliázva tegyük újra hűtőszekrénybe.

Gomba tészta: Forraljuk fel a vizet, a margarint, a sót és a cukrot. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaóport, majd jól reszteljük át. Ezután adagoljuk hozzá az egész tojást, amíg a tészta egynemű nem lesz. Nyomjunk habzsák (22-es sima cső) segítségével 4 cm átmérőjű tallérokat sütőpapírra, majd fedjük le a hűtőszekrényben tárolt gomba kéreggel, és süssük készre hertes kemencében 170°C-on, kb. 40-45 percen át, nyitott tiplivel.

Mogyorós puding: Forraljuk fel a tejet 60 g cukorral. A maradék cukrot keverjük össze a Cremanília Plus pudingporral, a tojás sárgájával és az egész tojással, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez és keverjük simára a pudingot. Az elkészült pudingot ízesítsük a Praline Noisette mogyorópasztával, majd újra keverjük simára. Fóliázzuk le a mogyorós pudingot és hűtsük le 4°C-ra. Amikor lehűlt a mogyorós puding, keverjük át úgy, hogy csomómentes legyen, majd keverjük hozzá a felhabosított Festipak habalapot. Töltsük be a gombafejeket az aljukon keresztül a mogyorós pudinggal, majd nyomjunk sima csöves (8-as) zsákból Topfil Málna gyümölcstölteléket a puding közepébe. Tároljuk a töltött gombafejeket hűtőben 10°C fokon.


Tipp:
A kisült-kihűlt gombafejeket frissen töltsük be, amíg a tészta szerkezete puha és laza.

Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Forrázott tészta
  • Tél