Farsangi Fánk

Elkészítés

Dagasszuk tésztává az összetevőket 2 perc lassú és 6 perc gyors fokozaton. Törekedjünk arra, hogy a tészta hőmérséklete a dagasztást követően kb 29°C legyen! Ezt követően a tésztát takarjuk le és hagyjuk érni 20 percen keresztül. Érés után nyújtsuk ki a tésztát kb 4 mm vastagságúra és fánk kiszúróval szaggassuk ki belőle a fánkokat. A kiszaggatott fánkokat helyezzük fel az előzőleg liszttel megszórt sütőlemezre. Ezután kelesszük őket kb 60 percig 32°C-on. Sütés előtt bőrősítsük meg a megkelt fánkokat (terem hőmérsékleten letakarás nélkül 10-15 perc pihentetés), ezzel csökkenthetjük a az olaj felszívódását a sütés során. Süssük meg a fánkok mindkét oldalát 185°C-on. A sütést követően hagyjuk azokat lehűlni, majd mártsuk őket olvasztott Carat Decocrem Dark vagy Carat Decocrem White krémbevonóba! A kész fánkokat ízlés szerint tovább díszíthetjük.

Csökkenthetjük az olaj felszívódását a fánkokba, ha sütés előtt terem hőmérsékleten, letakarás nélkül, 10-15 perc pihentetéssel megbőrösítjük őket.


Megjegyzés

Nehézségi fokozat:  

Igény

  • Cukrászipar
  • Farsangi fánk
  • Tél
  • Tavasz

A farsang egyik jellegzetes édessége a fánk. Könnyű, és semmihez sem hasonlítható rendkívül népszerű édes tészta. Szinte természetes igény, hogy név adó farsangi időszaktól függetlenül, egész évben fogyaszthassuk, készíthessük. Mára a hagyományos receptet számtalan módon fejlesztették tovább, amely a fánk megjelenését is látványossá, változatossá teszi.