6 Tipp az ünnepi sikerhez

29 nov. 2022

Karácsony
Tél

Az ünnepi időszak kiemelten fontos időszak a kézműves pékségek és cukrászdák számára. Ilyenkor a fogyasztók különösen nagy hangsúlyt fektetnek a szeretteikkel eltöltött minőségi időre, amelyet sokszor közös étkezésekkel koronáznak meg. Nem csoda, hogy a sütő-, cukrász- és csokoládéiparban is az év egyik csúcsidőszakáról van szó, amit értékesítési szempontból is ki lehet használni.

Összegyűjtöttünk 6 tippet, hogy Ön is a lehető legtöbbet hozhassa ki az ünnepi időszakból.

1. TEREMTSEN FELEJTHETETLEN HANGULATOT ÉS VÁSÁRLÓI ÉLMÉNYT ÜZLETÉBEN

Legyen szó akár dekorációról, akár egy késztermék kreatív bemutatásáról, gondoljon az „élményfaktor” megteremtésére. Különösen a közösségi média korában egy-egy meghatározó pillanat nagyszerűen fel tudja kelteni a fogyasztók figyelmét. Sokszor apróságok is csodákra képesek, nem kell feltétlenül nagy, drága dolgokra gondolnia. Egy olyan emlékezetes termék vagy pillanat, amelyet a vásárlók is szívesen osztanak meg másokkal a közösségi média platformokon, nagyszerű módja lehet annak, hogy felpezsdítse a vállalkozása iránti érdeklődést.

Nem tudja, hogyan kezdjen neki? Merítsen ötleteket ünnepi anyagainkból. Töltse le őket innen ingyenesen:

2. ALKOSSON EGYEDI ÉS LÁTVÁNYOS TERMÉKEKET

A Taste Tomorrow kutatásunk kimutatta, hogy a fogyasztók sokkal inkább kaphatóak a kísérletezésre, mint azt először gondolná. A felmérés során megkérdezett fogyasztók 60%-a hajlandó volt új vagy szokatlan ízek kombinációját kipróbálni, ami növekedés az előző évekhez képest. Egy egyedi és különleges termék megalkotása és népszerűsítése remek módja lehet annak, hogy kiemelkedjen a versenytársak sokaságából. Ne féljen merész ízekkel és textúrákkal játszani, vagy akár egy teljesen új és frissítő vizuális megjelenéssel előállni!

Kreatív recepteket keres? Weboldalunkon számos inspiráló ötletet talál, ha egy kis segítségre van szüksége!

3. AKNÁZZA KI A KÖZÖSSÉGI MÉDIA NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEKET

A közösségi média platformok – ha jól kezelik őket – felbecsülhetetlen értékű eszközök a vállalkozások számára, hogy növeljék ismertségüket a vásárlók körében.

A gyönyörű termékekről készült képek rendszeres posztolása, vagy akár egy frappáns és releváns hashtag remek kezdet lehet

Nem tudja, hogyan kezdjen neki a közösségi média posztok elkészítéséhez? Töltse le sablonjainkat, hogy Ön is magával ragadó ünnepi posztokat készíthessen:

 

Ha viszont ennél is többre vágyik, készítsen videótartalmakat! Ezek az utóbbi években a közösségi média legnépszerűbb formátumává váltak. Ha Ön, vagy csapatának egy tagja szívesen készít videókat, akkor örökítsék meg a termékek elkészítésének folyamatát, hogy még pozitívabb hatást érhessenek el a vásárlók körében az interneten is.

4. HASZNÁLJA KI A NOSZTALGIA EREJÉT

Taste Tomorrow kutatásunk eredményei alátámasztják, hogy a világjárvány a nosztalgiát idéző termékek újbóli megjelenéséhez vezetett. Az adatokból kiderül, hogy globális szinten a fogyasztók 75%-a a hagyományos ízeket részesíti előnyben. Az ünnepi időszak számos kultúrában a gyermekkori hagyományokhoz való visszatéréssel és azok megerősítésével jár, így ez egy tökéletes időszak arra, hogy a reneszánszukat élő, tradicionális késztermékekre is fókuszáljon.

5. AJÁNDÉKOZZON ÉLMÉNYEKET

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az a trend, hogy karácsonyra személyre szabott meglepetést vagy élményt ajándékozzunk szeretteinknek. Sőt, egy 2021-es kutatás szerint az Egyesült Királyságban az emberek 42%-a sokkal jobban szereti az olyan ajándékokat, amelyek emlékeket idéznek fel bennük, mint azokat, amiket egy idő után valószínűleg elfelejtenének. A workshopok, a tematikus kurzusok vagy az egyedi termékek nagyszerű módjai annak, hogy ezt az irányvonalat kihasználva az elégedett vásárlók mellett további bevételi forrást is szerezzen. 

6. AZ ÁR KULCSKÉRDÉS – HOZZA KI A LEGTÖBBET A LEHETŐSÉGEIBŐL

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a fogyasztók egyre árérzékenyebbek, így elkerülhetetlen, hogy a termékek vonzó megjelenése mellett az árakra is kiemelt figyelmet fordítson. Ha érdeklik Önt a költséghatékonyabb, alternatív alapanyagok és megoldások, az alábbi cikkünkben tippeket adunk arra, hogyan csökkentheti vállalkozása költségeit.

INNOVATÍV MEGOLDÁSOKKAL SEGÍTÜNK A KÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSÉBEN.

Szervezzen szezonális akciókat vagy promóciókat, amelyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy megfizethető áron élvezhessék az ünnepeket! A visszatérő vásárlóit megjutalmazhatja személyre szabott ajándékokkal is - ezzel megmutathatja, mennyire értékeli őket, és még különlegesebbé teheti számukra a karácsonyi időszakot. 

Gondoljon arra, hogyan támogathatja a jelenlegi fennálló helyzet által leginkább érintett családokat. Adományozza a feleslegessé vált készleteket helyi jótékonysági szervezeteknek vagy élelmiszerbankoknak, hogy a közösség nehéz helyzetben lévő tagjai számára is ünnep lehessen ez az időszak. Ezzel egyben olyan célokhoz is hozzájárul, mint az élelmiszerpazarlás csökkentése és a társadalmi felelősségvállalás.

További tippeket, recepteket vagy termékajánlásokat keres? Ne habozzon, forduljon a Puratos termékszakértőihez vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!