A kutatásaink helyszíne vásárlóink tartózkodási helye

Mi a Puratos-nál tudjuk, hogy a fogyasztók magas igényeket támasztanak étkezési szokásaik tekintetében. Ezek az elvárások még szűk lokális szinten is folyamatosan változnak. 

Nem könnyű lépést tartani  ezekkel az igényekkel, de mi üzleti lehetőséget látunk benne.  Annak érdekében, hogy a vásárlókon keresztül ügyfeleink visszajelzést kapjanak termékeikről, létrehoztunk egy egyedülálló  érzékszervi-elemző szolgáltatást. A következő lépés a mobil Szenzobusz elindítása volt. 

Mobil érzékszervi vizsgálati laborok

A Szenzobusz egy egyedi, teljesen felszerelt mobil érzékszervi vizsgálati laboratórium, ami az élelmiszerboltokhoz gurul és egy nap 250 embert képes fogadni. Közvetlenül a vásárlókat kérdezni – és közvetlenül felmérni igényeiket – soha nem volt egyszerűbb!

A Szenzobusz lehetővé teszi az árazási, marketing és kommunikációs koncepciók tesztelését is. Úgymint: milyen típusú csomagolást kedvelnek a fogyasztók, mi segíti elő, hogy felfigyeljenek egy márkára, milyen információkra van szükségük  a termékről és mi alapján hozzák meg azt a döntést, hogy megvásárolják? Pár nap helyszíni kiszállás  már egy reprezentatív minta összegyűjtését eredményezi közvetlenül a célcsoporttól. 

Termékfejlesztési tájékoztató

A Szenzobusz fedélzetén az önkéntes jelentkező a nyolc szenzoros fülke egyikében ül és péksüteményeket, cukrászsüteményeket vagy csokoládétermékeket kóstolhat (a vizsgálat témájától függően). A  kutatók számos kérdést intéznek az alanyokhoz, spontán, de pontos választ várva – hogy a kapott adatokkal segítsék a termékfejlesztési munkát.

Rendkívül egyszerű és gyors közvetlenül a fogyasztóktól megkapni a válaszokat.

Továbbá a 10 éves piackutatási gyakorlatunk lehetővé teszi az eredmények összehasonlítását, szemben az ipari felmérések kutatásaival, mivel a mi adataink tartalmazzák  a vizsgált területet és régiót. 

Több lehetőség áll rendelkezésére

Sokféle mobil érzékszervi labor közül válogathatunk.  A Szenzobuszok Európában és az Egyesült Államokban, a Szenzokamionok az Ibériai félszigeten találhatók meg, továbbá  Ázsiában és Ausztráliában. Szenzoszobák is léteznek, amik szintén bárhol felállíthatók; jelenleg Kínában, Malajziában, Új-Zéladon és Ausztráliában működnek.

Szenzobuszainkról érdeklődhet cégünk képviselőinél!