A vásárlókat érdekli a termék címkéjén található összetevők listája. A fogyasztók inkább a rövid, tiszta és egyértelmű összetevőlistákat kedvelik, amiken főleg ismert, természetes felhasználási anyagok szerepelnek. 

Clean Label - Egyértelmű címke

A "Clean Label", az élelmiszeriparban széles körben elfogadott  kifejezés, aminek nincs pontos definíciója. Gyakran egyes összetevők hiányára vagy lecsökkentett mennyiségére utal (például adalékanyagok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, mesterséges aromák stb.).

Ezen címkét viselő termékek közös tulajdonsága az, hogy mindenképpen tartalmazniuk kell egy egyértelmű, mindenki által beazonosítható, érthető összetevőlistát. Természetesen ezen összetevők listája változik más-más területeken és országokban. Így a Clean Label meghatározása is változhat. Emiatt használjuk a Puratosnál Clean Label kifejezést, arra utalva, hogy ez nem egy végleges állapot, hanem egy folyamat bizonyos állomása.

Összetevők szinergiája

A Puratos szakértői csapata folyamatosan tökéletesíti a sütőipari, cukrászipari és édesipari termékösszetevőket.

Gyakran tudunk rövidebb és közérthetőbb listát adni a késztermékekhez, mivel ismerjük az összetevők közötti kölcsönhatásokat. Vegyünk például egy töltött muffint! Mindegyik összetevőjéhez tudunk egy-egy termékeket ajánlani: a sütőkeveréktől kezdve a tölteléken át a dekorációig. Ismerve a különféle alkotórészek kölcsönhatásait, garantáljuk, hogy csökkenthetjük a címkén feltüntetett összetevők számát.

Ahol csak lehet, természetesen

A Puratosnál évtizedek óta törekszünk arra, hogy széles választékunkban minden sütőipari, cukrászipari és édesipari partnerünk megtalálja a számára tökéletesen megfelelő termékeket. Ugyanakkor egyre több termékre kínálunk elfogadott, Clean Label alternatívákat is. Minden új termékünk megalkotásakor az az egyik elsődleges szempont, hogy minél több természetesebb alapanyagot tartalmazzon.

Tudjon meg többet a Clean Label-ről!

Érdekli Önt, melyek Clean Label termékeink?