A kiváló minőségű csokoládé egyedülálló világa

A Cacao-Trace az egyetlen fenntartható kakaóbeszerzési program, amely újraértelmezi a csokoládé minőségét.

A Puratosnál elkötelezettek vagyunk a csokoládé fenntartható jövője iránt. A fenntartható kakaóbeszerzési programunk azért egyedülálló, mert nálunk az íz az elsődleges szempont, ezáltal pedig képes az ellátási lánc minden szereplője számára egyaránt értéket teremteni, a kakaótermesztőktől egészen a vásárlókig. A programunk sikerének kulcsa a csokoládé kiváló ízében, valamint a kakaótermesztők jobb életminőségének megteremtésében rejlik. 

A fermentálás folyamatának optimalizálása a finomabb csokoládéért

A csokoládé készítésekor a különböző minőségű kakaóbabokat hagyományosan összekeverik, hogy szabványos minőséget és ízt kapjanak. A Cacao-Trace azonban egy sajátos módszert alkalmaz. A kakaóbabokat karakterük alapján válogatjuk és minőségi vizsgálatoknak vetjük alá. A hosszú évek kutatásai a kakaóbab fermentálásának újraértelmezéséhez vezettek. A csokoládé ízvilágának kialakulása szempontjából ez a legkritikusabb pont, ez különbözteti meg az átlagos és a kiváló minőségű csokoládét egymástól. Éppen ezért a kakaóbabokat magasan képzett szakemberek felügyelete mellett a Cacao-Trace központjainkban fermentáljuk. A szakértők felügyelik, hogy a kakaóbabok természetes aromái teljes mértékben ki tudjanak bontakozni, és végül megjelenjenek a csokoládéban is. 

 

Miért kifizetődőbb a jobb minőség a termesztők számára?

A Cacao-Trace bármely más programnál előnyösebb a kakaótermesztők számára. Velük együttműködve dolgozunk azon, hogy lehetővé tegyük az elefántcsontparti, a vietnámi, a fülöp-szigeteki, a pápua új-guineai és a mexikói termesztők számára, hogy a lehető legnagyobb bevételt érjék el, és önállóbban gondozhassanak az ültetvényeiken.

A képzésen, valamint a tisztességes és kiszámítható jövedemen felül a Cacao-Trace kakaótermesztői további jutalmat kapnak a kakaóbabjaik minőségétől függően. A termesztőknek elegendő a nedves kakaóbabokat beszállítani a Cacao-Trace központokba, ahelyett, hogy saját maguknak kellene fermentálni és szárítani azokat, ezzel időt takarítanak meg, amelyet az ültetvényeiken felmerülő egyéb feladataikra tudnak fordítani. A minőségi prémiumon felül a kakaóbab termesztők csokoládé bónuszt is kapnak minden kilogramm megvásárolt Cacao-Trace csokoládé után. Ez éves szinten akár plusz egy havi fizetést is jelenthet számukra.

Legyen a Cacao-Trace közösség része

A Cacao-Trace sokkal több, mint egy egyszerű program vagy márkanév. Ez egy közösség, amelyhez mindenki hozzátartozik, a kakaóültetvényeken dolgozóktól egészen a csokoládé szerelmeseiig. Bárki csatlakozhat, aki hisz abban, hogy a fenntartható csokoládé jövőjét csak a kimagasló ízélmény megteremtésével érhetjük el. Azáltal, hogy a Cacao-Trace-t választja, Ön és a vásárlói közvetlen pozitív hatást gyakorolhatnak a kakaótermesztőink életére, és biztosíthatják számukra a csokoládé bónuszt.