A kiváló minőségű élelmiszerek előállításához kiváló minőségű összetevők szükségesek, amik a világ különböző tájáról származnak. Ugyanakkor ezen alapvető összetevők iránti igény nagy hatással lehet természetes ökoszisztémákra, és a helyi közösségek minennapi megélhetésésre. Ezért a beszerzési folyamatoknál felelősségteljes módon járunk el. 

Felelős beszerzés

A Puratos-nál tudjuk, hogy ez a felelősségteljes beszerzés kulcsfontosságú az etikus kereskedelemben; és a fogyasztók számára is fontos, hogy ne okozzon aggodalmat az élelmiszerek beszerzési helye, a gyártási folyamat és származás. Emiatt szoros az együttműködésünk szállítói láncunk tagjaival.

Célkitűzéseink

A forrás kiválasztásánál két fő célunk van:

  • Környezetbarát, a társadalom javát szolgáló nyersanyagokat, csomagolást, felszereléseket és szolgáltatásokat előnyben részesíteni és megfelelően tárolni  
  • Olyan beszállítók előnyben részesítésére, akik szintén magukénak vallják a fenntarthatósági elvünket, fenntartható ellátási lánc működtetésésre törekszenek

"A kakaó útja"

A kakaó útja a Puratos fenntarthatósági elvéhez hű programja, melynek lényege a közvetlen gazdálkodókkal való együttműködés a hosszú távú kakaótermelés biztosítása érdekében. A program saját tanúsítvánnyal bír és évente egy független auditáláson esik át.  Jelenleg Vietnamban és az Elefántcsontparton működik, hamarosan Nyugat-Afrikában és Délkelet-Ázsia több országában is bevezetésre kerül.

SEDEX

A Puratos tagja a  SEDEX-nek, a szállító etikai adatcserének, egy nem kormányzati szervezetnek, amely a globális ellátási láncok felelősségteljesebb és etikusabbá tételére törekszik.

RSPO

 Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) azaz a fenntartható pálmaolaj (RSPO) kerekasztal tagjai közé tartozunk, a fenntartható pálmaolaj tanúsításának egyetlen globális rendszere. Jelenleg Európában, az USA-ban és Ausztráliában húsz RSPO-tanúsítvánnyal rendelkező webhellyel rendelkezünk, és a közeljövőben másokat is bevonunk.